Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Frytki z AWOKADO!

Frytki z AWOKADO!

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Idealny kompot do obiadu

Idealny kompot do obiadu

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Biała herbata z suszonymi malinami

Biała herbata z suszonymi malinami

Kawa z kardamonem – aromatyczna i pobudzająca do działania

Kawa z kardamonem – aromatyczna i pobudzająca do działania

Migdałowe smoothie z bananem – moc energii na początek dnia

Migdałowe smoothie z bananem – moc energii na początek dnia

Zupa krem ziemniaczany z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i kurkumy

Zupa krem ziemniaczany z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i kurkumy

Jak piec buraki w piekarniku? 3 proste wskazówki!

Jak piec buraki w piekarniku? 3 proste wskazówki!

Spód do tarty z kaszy jaglanej

Spód do tarty z kaszy jaglanej

Carpaccio z buraka z serem feta, rukolą i słonecznikiem

Carpaccio z buraka z serem feta, rukolą i słonecznikiem

Owsianka cynamonowo-jabłkowa

Owsianka cynamonowo-jabłkowa

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec czerwonego buraka, aby był soczysty i pyszny? Przedstawiamy podstawowe zasady. Zobaczcie, jak piec buraka. Będzie to idealny dodatek do sałatek, zup, dodatków do głównego dania, a nawet do koktajli.

 

 

JAK UPIEC BURAKA CZERWONEGO W PIEKARNIKU 

  • buraków nie obieram! Myje je dokładnie pod wodą za pomocą szczoteczki.
  • Większe buraki przekrawam na połówki i zawijam każdego osobno w folię alumimiową.
  • Piekę około 60 minut w 180 stopniach. Gotowy burak jest mięciutki, a nóż wchodzi w niego jak w masło.