Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ryż na mleku z rabarbarem

Ryż na mleku z rabarbarem

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

3 składnikowy sos do makaronu

3 składnikowy sos do makaronu

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Pasta z bobu i koperku! Pycha

Pasta z bobu i koperku! Pycha

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

Jak usmażyć stek z tuńczyka?

Uwielbiacie stek z tuńczyka, ale nie wiecie jak go przygotować, żeby wyszedł idealnie? Mamy dla was superporady, jak go przyrządzić, jakich przypraw użyć, by wydobyć z niego NAJLEPSZY SMAK! 

Składniki:

  • 1 stek z tuńczyka (ja miałam mrożony)
  • świeżo zmielona sól morska
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy
  • 1-2 gałązki świeżego rozmarynu
  • oliwa z oliwek (ja użyłam oleju z awokado)
Wykonanie:
Użyłam produktu mrożonego, więc dzień wcześniej wyciągnęłam go z zamrażarki, położyłam na talerzu i wstawiłam do lodówki na noc.  Następnego dnia mięso opłukałam pod zimną bieżącą wodą, starannie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Z obu stron posmarowałam cienką warstwą oleju, oprószyłam solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem, lekko wklepałam przyprawy i odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie na mocno rozgrzanej patelni smażyłam stek, po jednej minucie na stronę. Potem wyłożyłam je na talerz dając tuńczykowi odpocząć minutę.