Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

10 produktów spożywczych, które poprawiają PAMIĘĆ i KONCENTRACJĘ

10 produktów spożywczych, które poprawiają PAMIĘĆ i KONCENTRACJĘ

Sok marchewkowy z imbirem i jabłkiem

Sok marchewkowy z imbirem i jabłkiem

Smoothie z dodatkiem kurkumy – oczyszcza organizm

Smoothie z dodatkiem kurkumy – oczyszcza organizm

Pełnowartościowe śniadanie – malinowa kasza jaglana z owocami

Pełnowartościowe śniadanie – malinowa kasza jaglana z owocami

Makaron spaghetti z bobem, boczkiem i oliwkami

Makaron spaghetti z bobem, boczkiem i oliwkami

Tosty z serkiem miodowym oraz pestkami granatu

Tosty z serkiem miodowym oraz pestkami granatu

Prosty omlet ze szpinakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Prosty omlet ze szpinakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Szybkie śniadanie lub kolacja – awokado polane sokiem z limonki

Szybkie śniadanie lub kolacja – awokado polane sokiem z limonki

Jak ułożyć jedzenie na talerzu, aby wyglądało APETYCZNIE – 10 inspiracji

Jak ułożyć jedzenie na talerzu, aby wyglądało APETYCZNIE – 10 inspiracji

10 NAPOJÓW – najlepsze na kaca

10 NAPOJÓW – najlepsze na kaca

10 przepisów na DOMOWE PRZETWORY z owoców

10 przepisów na DOMOWE PRZETWORY z owoców

Jak usmażyć stek z tuńczyka?

Uwielbiacie stek z tuńczyka, ale nie wiecie jak go przygotować, żeby wyszedł idealnie? Mamy dla was superporady, jak go przyrządzić, jakich przypraw użyć, by wydobyć z niego NAJLEPSZY SMAK! 

Składniki:

  • 1 stek z tuńczyka (ja miałam mrożony)
  • świeżo zmielona sól morska
  • świeżo zmielony pieprz kolorowy
  • 1-2 gałązki świeżego rozmarynu
  • oliwa z oliwek (ja użyłam oleju z awokado)
Wykonanie:
Użyłam produktu mrożonego, więc dzień wcześniej wyciągnęłam go z zamrażarki, położyłam na talerzu i wstawiłam do lodówki na noc.  Następnego dnia mięso opłukałam pod zimną bieżącą wodą, starannie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Z obu stron posmarowałam cienką warstwą oleju, oprószyłam solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem, lekko wklepałam przyprawy i odstawiłam na 20 minut. Po tym czasie na mocno rozgrzanej patelni smażyłam stek, po jednej minucie na stronę. Potem wyłożyłam je na talerz dając tuńczykowi odpocząć minutę.