Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka owocowo-warzywna

Sałatka owocowo-warzywna

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Jak ugotować bataty?

Jak ugotować bataty?

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców?

Sklepowe warzywa zazwyczaj zostały wyhodowane w towarzystwie pestycydów, no chyba, że wybierasz organiczne produkty. Ale dzisiaj przyglądniemy się tym pierwszym – warzywom i owocom, które zawierają mnóstwo szkodliwych dla człowieka substancji. Ta chemia jest na skórce i na szczęście możemy ją usunąć. Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców? Zobaczcie. 

 

 

Pestycydy to nic innego jak substancje chemiczne, których używa się do zabijania szkodników żerujących na roślinach. Najwięcej pestycydów zawierają: ziemniaki, jabłka, papryka, seler, brzoskwinie, wiśnie, brzoskwinie, jagody oraz szpinak.

 

CO BĘDZIE POTRZEBNE? 

  • 2 litry wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej

 

WYKONANIE: 

  • 1 litr wody łączymy z octem. Wkładamy warzywa lub owoce na 3 minuty. Wyciągamy.
  • Teraz 1 litr wody mieszamy z sodą. Wkładamy tam warzywa na 3 minuty.
  • Wyciągamy i płuczemy pod czystą wodą. Gotowe.

 

loading...