Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Najprostsze CIASTO MARCHEWKOWE

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Przydatne wskazówki, jak przechowywać jedzenie, by się nie zmarnowało!

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Jak przygotować OŚMIORNICĘ?

Prosty Suflet Czekoladowy

Prosty Suflet Czekoladowy

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Makaron w sosie szpinakowo-śmietankowym

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Masło czosnkowo-pietruszkowe

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Łosoś w sosie chrzanowo-koperkowym

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Szarlotka z polewą migdałowo-orzechową

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Sałatka makaronowa z sosem tuńczykowym

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Smażone rogaliczki z mozzarellą

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Słony drink z sokiem z białych grejpfrutów

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Genialne bakłażany pieczone z ziołami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

Rozgrzewająca zupa z krewetkami

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

10 najlepszych produktów na NADCIŚNIENIE

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

+ 10 przepisów z JABŁKAMI w roli głównej

Curry z ciecierzycą

Curry z ciecierzycą

Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców?

Sklepowe warzywa zazwyczaj zostały wyhodowane w towarzystwie pestycydów, no chyba, że wybierasz organiczne produkty. Ale dzisiaj przyglądniemy się tym pierwszym – warzywom i owocom, które zawierają mnóstwo szkodliwych dla człowieka substancji. Ta chemia jest na skórce i na szczęście możemy ją usunąć. Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców? Zobaczcie. 

 

 

Pestycydy to nic innego jak substancje chemiczne, których używa się do zabijania szkodników żerujących na roślinach. Najwięcej pestycydów zawierają: ziemniaki, jabłka, papryka, seler, brzoskwinie, wiśnie, brzoskwinie, jagody oraz szpinak.

 

CO BĘDZIE POTRZEBNE? 

  • 2 litry wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej

 

WYKONANIE: 

  • 1 litr wody łączymy z octem. Wkładamy warzywa lub owoce na 3 minuty. Wyciągamy.
  • Teraz 1 litr wody mieszamy z sodą. Wkładamy tam warzywa na 3 minuty.
  • Wyciągamy i płuczemy pod czystą wodą. Gotowe.

 

loading...