Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Pulpety rybne

Pulpety rybne

10 pomysłów na KARTOFLE

10 pomysłów na KARTOFLE

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Dorsz w sosie maślanym

Dorsz w sosie maślanym

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców?

Sklepowe warzywa zazwyczaj zostały wyhodowane w towarzystwie pestycydów, no chyba, że wybierasz organiczne produkty. Ale dzisiaj przyglądniemy się tym pierwszym – warzywom i owocom, które zawierają mnóstwo szkodliwych dla człowieka substancji. Ta chemia jest na skórce i na szczęście możemy ją usunąć. Jak usunąć pestycydy z warzyw i owoców? Zobaczcie. 

 

 

Pestycydy to nic innego jak substancje chemiczne, których używa się do zabijania szkodników żerujących na roślinach. Najwięcej pestycydów zawierają: ziemniaki, jabłka, papryka, seler, brzoskwinie, wiśnie, brzoskwinie, jagody oraz szpinak.

 

CO BĘDZIE POTRZEBNE? 

  • 2 litry wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 1 łyżka sody oczyszczonej

 

WYKONANIE: 

  • 1 litr wody łączymy z octem. Wkładamy warzywa lub owoce na 3 minuty. Wyciągamy.
  • Teraz 1 litr wody mieszamy z sodą. Wkładamy tam warzywa na 3 minuty.
  • Wyciągamy i płuczemy pod czystą wodą. Gotowe.

 

loading...