Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

MASŁO POMIDOROWE

MASŁO POMIDOROWE

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

Jak wybrać najlepszą kawę

Na sklepowych półkach możemy znaleźć różne rodzaje kaw, w zachęcających cenach. Przez różnorodność tego produktu nie wiemy, jaki wybrać najlepiej, która kawa jest najsmaczniejsza i najlepszej jakości. To nie jest łatwe zadanie, ponieważ producenci kaw prześcigają się w nowatorskich pomysłach, jak nas zachęcić do swojego produktu.

  1. Zwracaj uwagę na pochodzenie ziaren

To gdzie była hodowana kawa, jest niezwykle ważne. Warunki jej dojrzewania mają ogromny wpływ na jej smak. To czy, była hodowana w glebie żyznej, ma wpływ na jej intensywność smaku oraz aromat.

  1. Nie zapomnij o ziarnach

Sposób mielenia również ma znaczenie. Jeśli kawa jest zmielona na grubo, to lepiej zaparzyć ją w ekspresie, dzięki temu uzyskamy najlepszy smak. Jednak kiedy ziarna są zmielone na drobno, to możemy je zaparzać w dowolny sposób, a ich smak nie powinien się zmieniać.

  1. Cena ma znaczenie

W przypadku kawy, cena ma znaczenie. Najlepiej wybierać produkty w pośredniej cenie, ponieważ te droższe, mogą się niczym od nich nie różnić. Jednak zbyt niska cena kawy, może świadczyć o jej niskiej jakości.