Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Pulpety rybne

Pulpety rybne

10 pomysłów na KARTOFLE

10 pomysłów na KARTOFLE

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Dorsz w sosie maślanym

Dorsz w sosie maślanym

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

Jak zrobić idealnie kruche ciasto?

W naszych poradnikach “jak zrobić” podpowiadamy Wam, jak ugotować, usmażyć, przyrządzić różne produkty. Dzisiaj pora na kruche ciasto, które jest bazą wielu tart, ciasteczek i placków.

 

SKŁADNIKI: 

  • 100 g mąki pszennej
  • 60 g masła w temperaturze pokojowej
  • 1 żółtko
  • 20 g cukru białego lub cukru pudru

 

WYKONANIE: 

  • Suche składniki łączymy ze sobą.
  • Dodajemy masło lub margarynę i siekamy.
  • Robimy dołek i dodajemy żółtko.
  • Całość wyrabiamy bardzo dokładnie przez kilka minut.
  • Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Na 30 minut.
  • Rozwałkowujemy. Najlepiej przez folię spożywczą, aby zbyt nie przyklejało się do wałka.
loading...