Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kompot z jabłek i pomarańczy z dodatkiem mięty

Kompot z jabłek i pomarańczy z dodatkiem mięty

Sałatka naładowana witaminami z olejem kokosowym

Sałatka naładowana witaminami z olejem kokosowym

Śniadaniowe smoothie z płatkami ryżowymi, bananem i kokosem

Śniadaniowe smoothie z płatkami ryżowymi, bananem i kokosem

Udka z kurczaka w sosie miodowym

Udka z kurczaka w sosie miodowym

Zupa krem z jarmużu i kurek

Zupa krem z jarmużu i kurek

Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkami

Wiosna na talerzu: sałatka z szynką parmeńską i szparagami

Wiosna na talerzu: sałatka z szynką parmeńską i szparagami

Jajka sadzone ze szparagami

Jajka sadzone ze szparagami

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Łatwa domowa BAKLAWA

Łatwa domowa BAKLAWA

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Mus borówkowy

Mus borówkowy

Jak zrobić mleko ryżowe?

Mleko ryżowe to bomba witamin i składników odżywczych. Przygotuj je samodzielnie, aby mieć jeszcze większą satysfakcję. 

składniki:

  • 1 woreczek ryżu brązowego (100g)
  • Woda do ugotowania ryżu
  • Kilka kropli ekstraktu z wanilii lub laska wanilii
  • 4 szklanki wrzątku
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego, z agawy

przyrządzanie:

Ryż ugotuj (do momentu aż wchłonie całą wodę). Jeżeli w przepisie używasz ekstraktu z wanilii, dodaj kilka kropli do gotującego się ryżu. W przypadku laski wanilii, ją również dodaj do garnka z gotującym się ryżem  (po ugotowaniu – wanilię wyrzuć). Do gotowego ryżu dodaj  4 szklanki wrzątku i zblenduj na jednolity płyn. Całość przecedź przez sitko lub gazę, a jeżeli mleko będzie zbyt gęste dodaj wrzątku. Na koniec dosłódź miodem lub syropem.

loading...