Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jesienne rozgrzewanie z Baziółką

Jesienią do codziennego menu wracają rozgrzewające i pełne witamin zupy. Pozwalają przetrwać chłodniejsze dni oraz przywracają energię. W tym sezonie najmodniejsze są te na bazie świeżych ziół marki Baziółka – aromatyczne, o intensywnym smaku. Rozprawią się z niejedną jesienną chandrą.

Ziołowe zupy zdobywają coraz więcej sympatyków na całym świecie. Szczególną popularnością cieszą się wśród mieszkańców Wielkiej Brytanii, których jak wiadomo pogoda nie rozpieszcza, a którzy poza walorami smakowymi, doceniają także ich wartości odżywcze.

W jesiennych kremach świetnie sprawdza się kolendra, tymianek, mięta, lubczyk, pietruszka, estragon czy trybula. Można zmiksować je na ziołową, rozgrzewającą zupę, bądź łączyć w kremowych kompozycjach z ulubionymi sezonowymi warzywami. Krem ziołowy na bazie rukoli, mięty i kolendry
oraz owczego sera, krem z białych warzyw z parmezanem i lubczykowym pesto czy ostra zupa
z czerwonej soczewicy na bazie pietruszki, mięty i jogurtu szczypiorkowego to tylko niektóre propozycje na nadchodzący czas.

Baziółka to marka świeżych ziół. W asortymencie Baziółki znajduje się ponad 20 rodzajów ziół. Wygodne opakowania posiadają kod kolorystyczny – każdemu kolorowi przypisane jest inne zioło, dzięki czemu znalezienie odpowiedniej doniczki w sklepie jest łatwiejsze. Baziółka to produkt polski – zioła uprawiane są w Kraśniczej Woli pod Grodziskiem Mazowieckim. Ich uprawa odbywa się bez udziału pestycydów, wyłącznie w oparciu o biologiczną ochronę roślin. Cena doniczki wynosi
ok. 4,99 zł.