Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Koktajl z bananami i karobem

Koktajl z bananami i karobem

Domowe chipsy czosnkowe

Domowe chipsy czosnkowe

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Zupa serowo- szpinakowa

Zupa serowo- szpinakowa

Kremowa zupa ze szczypiorku

Kremowa zupa ze szczypiorku

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Prosty chleb z amarantusem

Prosty chleb z amarantusem

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zielone smoothie z herbatą matcha

Zielone smoothie z herbatą matcha

Blok kawowy według Siostry Anastazji

Blok kawowy według Siostry Anastazji

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Kania w chrupiącej panierce

Tradycyjna smażona kania w nieco innej wersji.

przepis z kuchni: polskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 2

składniki:
5 kań
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
5 łyżek otrąb pszennych
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Świeżym kaniom odrywamy nóżki, przecinamy na pół, by sprawdzić, czy nie mają mieszkańców (wbrew powszechnym opiniom kanie mogą być robaczywe). Lekko solimy, obtaczamy kolejno w: roztrzepanym z solą i pieprzem jajku, a następnie w wymieszanej z otrębami bułce, mocno dociskając, aby panierka nie odchodziła w trakcie smażenia.Smażymy na niezbyt dużym ogniu, z obu stron na rumiano.

uwagi:
Możemy podawać np. z bagietką na ciepłą, sałatką z pomidorów i ogórkami małosolnymi lub kiszonymi

loading...