Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Kapusta na stół

Popularne, proste, smaczne i zdrowe. Takie są dania z białej kapusty. Ich tradycyjny, domowy smak podkreśla przyprawa uniwersalna – Warzywko.

Tradycyjna polska kuchnia nie mogłaby się obyć bez potraw z białej kapusty. Choć w sprzedaży jest ona dostępna przez cały rok, to najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe pod względem odżywczym są główki zbierane latem oraz jesienią. Kupując kapustę powinniśmy wybierać warzywa twarde, ciężkie, takie których liście mają cienkie unerwienie i dzięki temu są delikatne oraz soczyste.

Kapusta jest wdzięcznym warzywem do przyrządzania różnorodnych polskich potraw. Najczęściej wykorzystujemy ją jako składnik surówek, zup i popularnych gołąbków z farszem z mięsa, ryżu oraz mięsa, kaszy gryczanej i ziemniaków lub pęczaku i grochu. Bardzo lubiana, szczególnie przez mężczyzn, jest także młoda kapusta duszona lub zasmażana podawana jako dodatek do dań tradycyjnych, takich jak kotlet schabowy.

Jednak niezależnie od rodzaju potrawy, jaki mamy zamiar przygotować z kapusty, powinniśmy doprawić ją odpowiednimi przyprawami. Oprócz doskonale pasującej do tego warzywa cebuli, a także świeżego koperku czy ziaren kminku, pomocna okazuje się również przyprawa uniwersalna Warzywko. Ta kompozycja suszonych polskich warzyw: marchwi, cebuli, papryki, pomidorów, pasternaku, czosnku, natki pietruszki, liści selera oraz soli i aromatycznych przypraw, uwydatnia smak potraw z kapusty i sprawia, że smakują one całej rodzinie.

Warzywko uniwersalne dostępne jest m.in. w najbardziej popularnych opakowaniach o gramaturach: 75g – w cenie ok. 1,15 zł oraz 200g – w cenie ok. 2,30 zł.