Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

SAŁATKA SZEFA – tą sałatką naprawdę można się najeść!

SAŁATKA SZEFA – tą sałatką naprawdę można się najeść!

[PORADNIK KULINARNY]: 5 trików, by ciasto drożdżowe było jeszcze lepsze!

[PORADNIK KULINARNY]: 5 trików, by ciasto drożdżowe było jeszcze lepsze!

Grillowanie, czyli jeden z najzdrowszych sposobów przygotowania posiłków

Grillowanie, czyli jeden z najzdrowszych sposobów przygotowania posiłków

Owsianka kokosowa z owocami

Owsianka kokosowa z owocami

Lody czekoladowo-bananowe

Lody czekoladowo-bananowe

Co zrobić, aby śmietana się nie zważyła? Prosta rada

Co zrobić, aby śmietana się nie zważyła? Prosta rada

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM

Smoothie bananowo-czekoladowe

Smoothie bananowo-czekoladowe

Mule po marynarsku, czyli małże w białym winie

Mule po marynarsku, czyli małże w białym winie

5 przysmaków, których każdy z nas powinien spróbować chociaż raz w życiu!

5 przysmaków, których każdy z nas powinien spróbować chociaż raz w życiu!

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Czekoladowy mus z bananem i awokado

Jak przygotować słynne francuskie ŚLIMACZKI?

Jak przygotować słynne francuskie ŚLIMACZKI?

4 wskazówki jak poprawić smak NIEUDANEJ SAŁATKI (za słonej, kwaśnej, gorzkiej)

4 wskazówki jak poprawić smak NIEUDANEJ SAŁATKI (za słonej, kwaśnej, gorzkiej)

Lekka i prosta zupa z rybnymi pulpecikami

Lekka i prosta zupa z rybnymi pulpecikami

7 pomysłów na śniadanie w stylu amerykańskim

7 pomysłów na śniadanie w stylu amerykańskim

Carpaccio z pomarańczy

Carpaccio z pomarańczy

Karnawałowe przyjęcie

Tak naprawdę niewiele energii (i niewiele srodków) potrzeba, by zrobić całkiem zgrabną imprezkę.

Często korci nas przygotowanie imprezki, ale poddajemy się na etapie skonstruowania menu. Co zrobić, by gości przyjąć smacznie, godnie, (w miarę) tanio, a zarazem tak, byśmy nie musieli w kuchni spędzić kilku dni? Oto propozycje sprawdzonych i oryginalnych dań serwowanych w formie zimnego bufetu.

Bardzo atrakcyjne wizualnie, a także wyśmienite dla podniebienia są SAŁATKA WŁOSKA Z TUŃCZYKA oraz (zdaniem niektórych pomysłodawcy tegoż dania należy się kulinarny Nobel) SAŁATKA Z POMARAŃCZY I AWOKADO. Zaraz obok podać możemy ROGALIKI Z MOZARELLĄ, TARTALETKI Z TUŃCZYKIEM oraz ocierający się o kulinarną perwersję MELON W WHISKY.

Na imprezce nie wystarczy jednak tylko coś zjeść, trzeba także wypić :) Naszym gościom zaproponować możemy niezwykłe w smaku i barwie drinki: CHIŃSKIE MORZE i GŁEBOKĄ DOLINĘ. Dodać należy, że obydwa mają właściwości szybkiego wprawiania w dobry humor, podobnie jak koktajl o wszystko mówiącej nazwie TNT. Dla tych, którzy twierdzą, że każda zabawa musi być szampańska polecamy MARIĘ, drink łączący w sobie subtelną nutę półwytrawnego szampana ze zdecydowanym smakiem likieru malinowego.

Następnego dnia wszystkim polecamy odpoczynek.

loading...

Jeden komentarz

  1. Vanessa
    11 stycznia 2013 at 16:22 Odpowiedz

    Im prościej, tym lepiej. Moje towarzystwo składa się głównie z par, więc dla panów przygotowuję zazwyczaj jakieś mięso na \”podkładkę\”, podsmażam na bardzo gorącym tłuszczu, szybko odwracam Forky, a dla dziewczyn np. sałatki z grillowanym kurczakiem itp.

Zostaw komentarz.

*