Polecamy

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

Królowa szarlotek

Królowa szarlotek

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Co wiesz o karczochu?

Co wiesz o karczochu?

Kobiety smakują inaczej

Kobiety smakują inaczej

Lekcje ze zdrowego odżywiania

Lekcje ze zdrowego odżywiania

Karp w galarecie

  • 1,5 kg karpia
  • włoszczyzna
  • 1 cebula
  • sól
  • biały pieprz
  • cukier
  • 1 łyżka żelatyny
  • 2 pomarańcze
  • 3 jajka

Sprawioną rybę umyć, natrzeć solą i białym pieprzem, pokroić w dzwonka. Włoszczyznę oczyścić, umyć, ugotować wywar, przecedzić. Włożyć do wrzątku pokrojoną rybę, gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Wyjąć. Do wywaru dodać wcześniej namoczoną żelatynę, podgrzać, ale nie dopuścić do wrzenia. Przyprawić, dodać sok z pomarańczy. Rybę ułożyć na półmisku, zalać galaretą.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*