Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Sałatka owocowo-warzywna

Sałatka owocowo-warzywna

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Pieczone bataty podawane z sosem jogurtowym

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Zupa krem ze słodkich ziemniaków i cebuli

Jak ugotować bataty?

Jak ugotować bataty?

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Kasza kuskus ze świeżymi warzywami i jajkiem sadzonym

Lubimy kaszę kuskus za to, że tak szybko można ją przygotować. Wystarczy dosłownie 10 minut, aby zrobić ten obiad. Warzywa + jajko + kasza kuskus to danie mieszczące się w studenckim budżecie. A jak smakuje! 

składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 jajko
  • 6 pomidorów koktajlowych
  • 1 mały ogórek szklarniowy
  • 1/2 cukinii
  • 3 rzodkiewki
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • olej lniany
  • suszone zioła
  • sól i pieprz
  • kiełki

przyrządzanie:

  • kaszę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • W tym czasie kroimy na ćwiartki pomidory koktajlowe, dodajemy olej lniany, suszone zioła, sól i pieprz oraz kiełki. Odstawiamy.
  • Cukinię podsmażamy na oleju rzepakowym.
  • Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę.
  • Ogórka kroimy w plastry.
  • Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni.
  • Całość mieszamy ze sobą. Doprawiamy świeżymi ziołami.
loading...