Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ciasto CHAŁWOWE!

Ciasto CHAŁWOWE!

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

Katalońskie tapas: PAN CON TOMATE

Hiszpańska kuchnia charakteryzuje się tym, że każdy region zaskakuje odmiennymi potrawami. Będąc w Katalonii, nie możecie nie spróbować najbardziej popularnej przekąski. Mamy na myśli pan con tomate, czyli chrupiące kromki chleba z pomidorem i prawdziwą oliwą z oliwek.

[caption id="attachment_208625" align="aligncenter" width="1000"] pa amb tomaquet, bread with tomato, typical of Catalonia, Spain[/caption]

składniki:

  • bagietka
  • 3 dojrzałe pomidory
  • masło klarowane
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...