Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

6 ważnych porad dotyczących gotowania rosołu – nie tylko dla początkujących!

6 ważnych porad dotyczących gotowania rosołu – nie tylko dla początkujących!

QUICHE WARZYWNE

QUICHE WARZYWNE

Najlepszy przepis na pieczoną kaczkę

Najlepszy przepis na pieczoną kaczkę

5 rzeczy, których nie wiedzieliście o SZPARAGACH

5 rzeczy, których nie wiedzieliście o SZPARAGACH

Szybka zupa krem z ciecierzycy

Szybka zupa krem z ciecierzycy

Najlepszy przepis na kapuśniak z młodej kapusty

Najlepszy przepis na kapuśniak z młodej kapusty

8 pomysłów na śniadanie na słodko

8 pomysłów na śniadanie na słodko

Gnocchi z truskawkami

Gnocchi z truskawkami

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Krem karmelowy z czekoladą i wanilią

Krem karmelowy z czekoladą i wanilią

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

7 doskonałych przekąsek na przyjęcie dla najmłodszych

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

8 pomysłów na SZASZŁYKI z GRILLA!

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Tarta z białą czekoladą i owocami leśnymi

Domowy kisiel z RABARBARU

Domowy kisiel z RABARBARU

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

3 przepisy na ZDROWE KOKTAJLE – dodaj sobie energii!

Kisz z pomidorami

Kisz z pomidorami

Pełnowartościowa potrawa zawierająca dużo białka i błonnika, a przy tym efektowna pod względem wyglądu i smaku.

czas: 60 min (w tym 30 min pieczenie)

liczba porcji: 4

składniki:
na formę o średnicy ok. 30 cm Ciasto: 200 g maki razowej (albo zwykłej pszennej wymieszanej z otrębami) 150 g chudego twarogu 80 g masła   Nadzienie: 2 jaja 250 g twarogu 500 g małych pomidorów sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Zagnieść ciast, owinięte w folię włożyć do lodówki na 30 minut.
Przygotować nadzienie: Twaróg utrzeć z żółtkami jaj, przyprawami. Białka ubić na sztywno. Piane połączyć z masą twarogowo – żółtkową.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, podpiec ok. 10 minut.
Na podpieczone ciasto wylać masę. Pomidory, przekrojone na połówki, z wykrojonymi nasadami szypułek, ułożyć wypukłą stroną do góry. Piec ok. 30 minut.

uwagi:
Zamiast pomidorów można użyć innych warzyw, np. papryki, cebuli itd.

loading...

3 Komentarzy

  1. mania
    8 kwietnia 2007 at 09:25 Odpowiedz

    to nie jest kisz:/ ale moze byc dobre:)

  2. dedzik
    9 stycznia 2011 at 19:34 Odpowiedz

    zrobilem, paskudztwo, odradzam

  3. madzia6d
    29 czerwca 2013 at 16:17 Odpowiedz

    to na bank nie jest kisz . Prosze ludzi nie wprwadzac w błąd . pozdrawiam

Zostaw komentarz.

*