Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem

4 egzotyczne warzywa, które koniecznie powinniście spróbować!

4 egzotyczne warzywa, które koniecznie powinniście spróbować!

Pyszne tartaletki z porzeczkami!

Pyszne tartaletki z porzeczkami!

Sałatka na ciepło z jarmużem

Sałatka na ciepło z jarmużem

Lemon curd. Krem cytrynowy

Lemon curd. Krem cytrynowy

Ekstrakt z wanilii

Ekstrakt z wanilii

Domowy tort migdałowy

Domowy tort migdałowy

Kurczak panierowany w pumperniklu

Kurczak panierowany w pumperniklu

3 powody, dla których warto PIĆ WINO!

3 powody, dla których warto PIĆ WINO!

Makaron razowy

Makaron razowy

Błyskawiczna chałwa waniliowa

Błyskawiczna chałwa waniliowa

Czekowiśnia czyli dżem z niespodzianką

Czekowiśnia czyli dżem z niespodzianką

Pierogi z rabarbarem – przepis wg. Justyny Pląskowskiej

Pierogi z rabarbarem – przepis wg. Justyny Pląskowskiej

6 ciekawostek o glonach wakame. Warto je jeść?

6 ciekawostek o glonach wakame. Warto je jeść?

Zdrowy obiad: kurczak nadziewany kurkami i komosa ryżowa z ciecierzycą!

Zdrowy obiad: kurczak nadziewany kurkami i komosa ryżowa z ciecierzycą!

Pomidory faszerowane kaszą jaglaną i pieczarkami

Pomidory faszerowane kaszą jaglaną i pieczarkami

Kisz z pomidorami

Kisz z pomidorami

Pełnowartościowa potrawa zawierająca dużo białka i błonnika, a przy tym efektowna pod względem wyglądu i smaku.

czas: 60 min (w tym 30 min pieczenie)

liczba porcji: 4

składniki:
na formę o średnicy ok. 30 cm Ciasto: 200 g maki razowej (albo zwykłej pszennej wymieszanej z otrębami) 150 g chudego twarogu 80 g masła   Nadzienie: 2 jaja 250 g twarogu 500 g małych pomidorów sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Zagnieść ciast, owinięte w folię włożyć do lodówki na 30 minut.
Przygotować nadzienie: Twaróg utrzeć z żółtkami jaj, przyprawami. Białka ubić na sztywno. Piane połączyć z masą twarogowo – żółtkową.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, podpiec ok. 10 minut.
Na podpieczone ciasto wylać masę. Pomidory, przekrojone na połówki, z wykrojonymi nasadami szypułek, ułożyć wypukłą stroną do góry. Piec ok. 30 minut.

uwagi:
Zamiast pomidorów można użyć innych warzyw, np. papryki, cebuli itd.

loading...

Podobne artykuły

3 Komentarzy

  1. mania
    8 kwietnia 2007 at 09:25 Odpowiedz

    to nie jest kisz:/ ale moze byc dobre:)

  2. dedzik
    9 stycznia 2011 at 19:34 Odpowiedz

    zrobilem, paskudztwo, odradzam

  3. madzia6d
    29 czerwca 2013 at 16:17 Odpowiedz

    to na bank nie jest kisz . Prosze ludzi nie wprwadzac w błąd . pozdrawiam

Zostaw komentarz.

*