Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska sałatka z kurczakiem

Włoska sałatka z kurczakiem

Tadycyjne bazyliowe pesto

Tadycyjne bazyliowe pesto

Lekka sałatka ryżowa

Lekka sałatka ryżowa

Słodziutka zupa cebulowa

Słodziutka zupa cebulowa

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Chipsy z buraków – samo zdrowie!

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kremowe smoothie truskawkowo-kokosowe

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Kanapki z pastą z zielonego groszku

Glazurowana marchew

Glazurowana marchew

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Egzotyczna sałatka z dorszem na słodko

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pierś z kurczaka z mozzarellą i z pomidorami

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Pasta serowo – tuńczykowa z lubczykiem

Nietypowy obiad: papaja na słono

Nietypowy obiad: papaja na słono

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Szybkie i smaczne ciasto jogurtowe

Makaron stir fry z kurczakiem

Makaron stir fry z kurczakiem

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Domowe masło orzechowe z białą czekoladą

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Kisz z pomidorami

Kisz z pomidorami

Pełnowartościowa potrawa zawierająca dużo białka i błonnika, a przy tym efektowna pod względem wyglądu i smaku.

czas: 60 min (w tym 30 min pieczenie)

liczba porcji: 4

składniki:
na formę o średnicy ok. 30 cm Ciasto: 200 g maki razowej (albo zwykłej pszennej wymieszanej z otrębami) 150 g chudego twarogu 80 g masła   Nadzienie: 2 jaja 250 g twarogu 500 g małych pomidorów sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Zagnieść ciast, owinięte w folię włożyć do lodówki na 30 minut.
Przygotować nadzienie: Twaróg utrzeć z żółtkami jaj, przyprawami. Białka ubić na sztywno. Piane połączyć z masą twarogowo – żółtkową.
Ciasto rozwałkować, wylepić nim formę, podpiec ok. 10 minut.
Na podpieczone ciasto wylać masę. Pomidory, przekrojone na połówki, z wykrojonymi nasadami szypułek, ułożyć wypukłą stroną do góry. Piec ok. 30 minut.

uwagi:
Zamiast pomidorów można użyć innych warzyw, np. papryki, cebuli itd.

Podobne artykuły

3 Komentarzy

  1. mania
    8 kwietnia 2007 at 09:25 Odpowiedz

    to nie jest kisz:/ ale moze byc dobre:)

  2. dedzik
    9 stycznia 2011 at 19:34 Odpowiedz

    zrobilem, paskudztwo, odradzam

  3. madzia6d
    29 czerwca 2013 at 16:17 Odpowiedz

    to na bank nie jest kisz . Prosze ludzi nie wprwadzac w błąd . pozdrawiam

Zostaw komentarz.

*