Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Jak ugotować szparagi?

Jak ugotować szparagi?

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Maślane ciastka z orzechami

Maślane ciastka z orzechami

Oryginalna włoska Bruschetta

Oryginalna włoska Bruschetta

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Kotleciki z pieczarek

Świetna alternatywa dla domowego mielonego. Kotlety z pieczarek.

składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 10 dag tłuszczu
  • 1 duża lub 2 mniejsze cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerstwe bułki
  • jajko
  • tarta bułka
  • sól, pieprz, szczypta suszonego tymianku
  • natka pietruszki

przyrządzanie:

  • Cebulę obrać i pokroić. Grzyby oczyścić i udusić z cebulą na części tłuszczu.
  • Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie.
  • Uduszone grzyby i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce, dodać jaja sól i pieprz, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz część tartej bułki – dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kotleciki grubości 1 cm i obtoczyć w tartej bułce.
  • Smażyć z obu stron na złoty kolor. Kotleciki z grzybów można podawać z ziemniakami, kaszą, makaronem z dodatkiem różnych sosów, surówek i warzyw.
loading...