Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Mleczny koktajl z marchewką

Mleczny koktajl z marchewką

Domowy sos pomidorowy 🍅

Domowy sos pomidorowy 🍅

WEGE kotlety z cukinii

WEGE kotlety z cukinii

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Szaszłyki z rybą i warzywami

Szaszłyki z rybą i warzywami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Spaghetti carbonara (przepis bez śmietany)

Spaghetti carbonara (przepis bez śmietany)

Makaron z sosem awokado i sporą dawką czosnku

Makaron z sosem awokado i sporą dawką czosnku

Kremowy sos z kiszonych ogórków z dodatkiem rosołu

Kremowy sos z kiszonych ogórków z dodatkiem rosołu

Gorący napój z cydrem i whiskey

Gorący napój z cydrem i whiskey

Pieczony łosoś z orzechami piniowymi

Pieczony łosoś z orzechami piniowymi

11 przepisów na dania z GRUSZKĄ w roli głównej

11 przepisów na dania z GRUSZKĄ w roli głównej

Kolorowe MAKARONIKI – jak je zrobić krok po kroku?

Kolorowe MAKARONIKI – jak je zrobić krok po kroku?

Kotleciki z pieczarek

Świetna alternatywa dla domowego mielonego. Kotlety z pieczarek.

składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 10 dag tłuszczu
  • 1 duża lub 2 mniejsze cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 czerstwe bułki
  • jajko
  • tarta bułka
  • sól, pieprz, szczypta suszonego tymianku
  • natka pietruszki

przyrządzanie:

  • Cebulę obrać i pokroić. Grzyby oczyścić i udusić z cebulą na części tłuszczu.
  • Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie.
  • Uduszone grzyby i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce, dodać jaja sól i pieprz, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz część tartej bułki – dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kotleciki grubości 1 cm i obtoczyć w tartej bułce.
  • Smażyć z obu stron na złoty kolor. Kotleciki z grzybów można podawać z ziemniakami, kaszą, makaronem z dodatkiem różnych sosów, surówek i warzyw.
loading...