Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

Makaron plus sos z cukinii

Makaron plus sos z cukinii

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

Koktajl ananasowy z miodem

Koktajl ananasowy z miodem

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Krem z cukinii i jarmużu

Kremowa zupa z jarmużu i cukinii. Pyszna, łatwa w przygotowaniu, duża dawka witamin. 

składniki:

  • 1 l bulionu z TEGO PRZEPISU  + ewentualnie marchew i pietruszkę z wywaru 
  • 4 garście obranego z łodyg jarmużu
  • 3 ząbki czosnku
  • świeża bazylia i świeża mięta
  • 1/2 cukinii
  • śmietana 18% do zup około 2 łyżki
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • BULION podgrzewamy i dodajemy pokrojoną cukinię. Gotujemy 5 minut.
  • jarmuż smażymy przez około 5-8 minut na maśle klarowanym.
  • W tym czasie siekamy czosnek i świeże zioła.
  • Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy około 1 minutę na małym ogniu. Ściągamy z gazu.
  • Śmietanę hartujemy i dolewamy do zupy powolutku.
  • Całość blendujemy na krem. Doprawiamy.