Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Jak ugotować rybę?

Jak ugotować rybę?

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

Zupa krem z pieczonej DYNI

Zupa krem z pieczonej DYNI

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Krem z cukinii i jarmużu

Kremowa zupa z jarmużu i cukinii. Pyszna, łatwa w przygotowaniu, duża dawka witamin. 

składniki:

  • 1 l bulionu z TEGO PRZEPISU  + ewentualnie marchew i pietruszkę z wywaru 
  • 4 garście obranego z łodyg jarmużu
  • 3 ząbki czosnku
  • świeża bazylia i świeża mięta
  • 1/2 cukinii
  • śmietana 18% do zup około 2 łyżki
  • sól, pieprz

przyrządzanie:

  • BULION podgrzewamy i dodajemy pokrojoną cukinię. Gotujemy 5 minut.
  • jarmuż smażymy przez około 5-8 minut na maśle klarowanym.
  • W tym czasie siekamy czosnek i świeże zioła.
  • Całość dodajemy do bulionu. Gotujemy około 1 minutę na małym ogniu. Ściągamy z gazu.
  • Śmietanę hartujemy i dolewamy do zupy powolutku.
  • Całość blendujemy na krem. Doprawiamy.
loading...