Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Koktajl z gotowaną marchewką

Koktajl z gotowaną marchewką

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Kremowa zupa z bobu + krakersy

Uwielbiamy wakacje, bo wtedy możemy delektować się naszymi ulubionymi owocami i warzywami. Dzisiaj pod lupę idzie bób - synonim naszego dzieciństwa. Bób jest bogatym źródłem witamin i składników odżywczych, co czyni go jedną z najzdrowszych wakacyjnych przekąsek. 

składniki:

  • 1 litr bulionu z warzyw
  • 0,5 kg bobu
  • cebula
  • czosnek
  • 10 listków bazylii lub mięty
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • śmietana do zupy
  • krakersy lub grzanki
   

przyrządzanie:

  • Bób gotujemy w wodzie z solą przez 15 minut. Obieramy.
  • Cebulę i czosnek szklimy na oliwie.
  • Bulion podgrzewamy, dodajemy bób, zawartość patelni (najlepiej odcedzić aby było jak najmniej oliwy)
  • Gotujemy około 5 minut.
  • Dodajemy liście bazylii i przyprawy.
  • Całość blendujemy.
  • Śmietanę hartujemy. Dodajemy do zupy.
  • podajemy z krakersami <3
loading...