Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Jak ugotować szparagi?

Jak ugotować szparagi?

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Maślane ciastka z orzechami

Maślane ciastka z orzechami

Oryginalna włoska Bruschetta

Oryginalna włoska Bruschetta

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Kremowa zupa z bobu + krakersy

Uwielbiamy wakacje, bo wtedy możemy delektować się naszymi ulubionymi owocami i warzywami. Dzisiaj pod lupę idzie bób - synonim naszego dzieciństwa. Bób jest bogatym źródłem witamin i składników odżywczych, co czyni go jedną z najzdrowszych wakacyjnych przekąsek. 

składniki:

  • 1 litr bulionu z warzyw
  • 0,5 kg bobu
  • cebula
  • czosnek
  • 10 listków bazylii lub mięty
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • śmietana do zupy
  • krakersy lub grzanki
   

przyrządzanie:

  • Bób gotujemy w wodzie z solą przez 15 minut. Obieramy.
  • Cebulę i czosnek szklimy na oliwie.
  • Bulion podgrzewamy, dodajemy bób, zawartość patelni (najlepiej odcedzić aby było jak najmniej oliwy)
  • Gotujemy około 5 minut.
  • Dodajemy liście bazylii i przyprawy.
  • Całość blendujemy.
  • Śmietanę hartujemy. Dodajemy do zupy.
  • podajemy z krakersami <3
loading...