Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ciasto CHAŁWOWE!

Ciasto CHAŁWOWE!

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

Kremowa zupa z pieczonych pieczarek i cebuli

Banalna w przygotowaniu, niepowtarzalna w smaku. To właśnie cechuje dobre i sprawdzone dania. A takim z pewnością jest zupa-krem z pieczarek i cebuli. 

składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
  • dwie cebule
  • wywar warzywny około 500 ml
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Pieczarki i cebulę obrać i pokroić. Czosnek rozgnieść, posypać przyprawami, połączyć z pieczarkami i zapiekać w piekarniku ok. 8-10 min na termoobiegu 170 C. Co jakiś czas mieszać. Dodać do wrzącego wywaru i całość gotować jeszcze przez kilka minut. Następnie zblendować.

loading...