Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Jak ugotować rybę?

Jak ugotować rybę?

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

Zupa krem z pieczonej DYNI

Zupa krem z pieczonej DYNI

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kruche ciasteczka z prażonymi płatkami migdałów i cynamonem

Podrzucamy Wam błyskawiczny przepis na kruche ciasteczka z migdałowymi płatkami prażonymi i cynamonem.

składniki:

  • 100 g mąki pszennej
  • 60 g masła w temperaturze pokojowej
  • 1 żółtko
  • 20 g cukru białego lub cukru pudru
  • garść płatków migdałów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

przyrządzanie:

  • Suche składniki łączymy ze sobą.
  • Dodajemy masło lub margarynę i siekamy.
  • Robimy dołek i dodajemy żółtko.
  • Całość wyrabiamy bardzo dokładnie przez kilka minut.
  • Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Na 30 minut.
  • Rozwałkowujemy. Najlepiej przez folię spożywczą, aby zbyt nie przyklejało się do wałka.
  • Wycinamy ciasteczka foremkami.
  • Posypujemy wcześniej uprażonymi migdałami.
  • Układamy na papierze do pieczenia, oprószamy cukrem i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 15 minut. Smacznego.
loading...