Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Kruche ciasteczka z prażonymi płatkami migdałów i cynamonem

Podrzucamy Wam błyskawiczny przepis na kruche ciasteczka z migdałowymi płatkami prażonymi i cynamonem.

składniki:

  • 100 g mąki pszennej
  • 60 g masła w temperaturze pokojowej
  • 1 żółtko
  • 20 g cukru białego lub cukru pudru
  • garść płatków migdałów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

przyrządzanie:

  • Suche składniki łączymy ze sobą.
  • Dodajemy masło lub margarynę i siekamy.
  • Robimy dołek i dodajemy żółtko.
  • Całość wyrabiamy bardzo dokładnie przez kilka minut.
  • Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Na 30 minut.
  • Rozwałkowujemy. Najlepiej przez folię spożywczą, aby zbyt nie przyklejało się do wałka.
  • Wycinamy ciasteczka foremkami.
  • Posypujemy wcześniej uprażonymi migdałami.
  • Układamy na papierze do pieczenia, oprószamy cukrem i wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na 15 minut. Smacznego.
loading...