Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Krwawa Mary

Krwawa Mary

Oto najlepszy przykład angielskiego poczucia humoru: koktajl o krwistej barwie nazwać imieniem  okrutnej królowej Marii Tudor, która "wsławiła" się pogromami protestantów... Jest to przy tym jeden z najpopularniejszych i najbardziej oryginalnych w smaku wytrawnych drinków.

czas: około 5 minut

liczba porcji: 2

składniki:
100 ml wódki 300 ml soku pomidorowego sos tobasco sól sos worcestershire sól selerowa 2 małe łodyżki selera naciowego

przyrządzanie:

Do wysokiego naczynia o pojemności jednego litra (najlepiej szklanicy barmańskiej) na kostki lodu wlewamy wódkę i sok pomidorowy. Dodajemy po kilka kropel sosów (ich liczbę uzależiamy od indywidualnych potrzeb) i szczyptę soli. Energicznie mieszamy łyżką. Do niskich szklanek nakładamy po dwie kostki lodu, nalewamy koktajl, posypujemy solą selerową. Jako mieszadełko umieszczamy łodyżkę selera naciowego.

uwagi:
Od nadmiernego spożycia może boleć głowa. Z powodu selerków oczywiście...

loading...