Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Domowy sos AIOLI

Domowy sos AIOLI

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Spaghetti z sosem groszkowym

Spaghetti z sosem groszkowym

Rabarbarowe muffiny

Rabarbarowe muffiny

Domowe lody kokosowe

Domowe lody kokosowe

Sok ze świeżyć buraków i truskawek

Sok ze świeżyć buraków i truskawek

Zupa ze świeżego szpinaku i zapiekanych ziemniaków

Zupa ze świeżego szpinaku i zapiekanych ziemniaków

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Tradycyjne kopytka

Tradycyjne kopytka

Babeczki z batonikami BOUNTY

Babeczki z batonikami BOUNTY

Krwawa Mary

Krwawa Mary

Oto najlepszy przykład angielskiego poczucia humoru: koktajl o krwistej barwie nazwać imieniem  okrutnej królowej Marii Tudor, która "wsławiła" się pogromami protestantów... Jest to przy tym jeden z najpopularniejszych i najbardziej oryginalnych w smaku wytrawnych drinków.

czas: około 5 minut

liczba porcji: 2

składniki:
100 ml wódki 300 ml soku pomidorowego sos tobasco sól sos worcestershire sól selerowa 2 małe łodyżki selera naciowego

przyrządzanie:

Do wysokiego naczynia o pojemności jednego litra (najlepiej szklanicy barmańskiej) na kostki lodu wlewamy wódkę i sok pomidorowy. Dodajemy po kilka kropel sosów (ich liczbę uzależiamy od indywidualnych potrzeb) i szczyptę soli. Energicznie mieszamy łyżką. Do niskich szklanek nakładamy po dwie kostki lodu, nalewamy koktajl, posypujemy solą selerową. Jako mieszadełko umieszczamy łodyżkę selera naciowego.

uwagi:
Od nadmiernego spożycia może boleć głowa. Z powodu selerków oczywiście...

loading...