Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Kulinarne pamiątki z Andaluzji

Na południowym krańcu spalonej słońcem Hiszpanii, z dala od turystycznych atrakcji Madrytu i Barcelony, tam gdzie nie słychać wakacyjnego zgiełku plaż Costa Brava i Costa del Sol, leży niezwykła kraina, niemalże przeniesiona z innego czasu i przestrzeni – oliwkowa Andaluzja.

 

Olives_color_mini

 

 

Hiszpania to obecnie trzeci kraj po Francji i USA, najchętniej odwiedzany przez zagranicznych turystów.W pierwszych pięciu miesiącach tego roku do Hiszpanii przyjechało 21,4 mln miłośników podróży. To nowy rekord, lepszy od analogicznego wyniku w roku ubiegłym o 8,2 %. Jedną z najchętniej wybieranych destynacji turystycznych Hiszpanów, reszty Europejczyków i mieszkańców spoza tego kontynentu, jest Andaluzja. Region odwiedziło ponad 2,8 mln przyjezdnych, czyli o 10,1% więcej niż w 2013 r. Dotychczasowe dane i prognozy na resztę bieżącego roku zapowiadają kolejny rekord: W 2014 roku, Hiszpanię odwiedzi ponad 63 mln ludzi!

 

Gorące serce Hiszpanii

 

Słoneczna Andaluzja uważana jest za jeden z najpiękniejszych regionów Półwyspu Iberyjskiego.
Będąc na miejscu wyraźnie odczuwa się wpływ tysiącletniej bujnej historii, gdzie kultura hiszpańska miesza się z arabską. Południowa kraina jest miejscem, gdzie tradycja jeszcze nie przegrała z nowoczesnością, a czas jakby się zatrzymał. Można tu znaleźć dzikie plaże z białym piaskiem, ośnieżone stoki gór Sier­ra Ne­va­da, pustynie Al­me­rii i ciągnące się bez końca gaje oliwne.Oprócz niezwykłych krajobrazów podróżnicy mogą podziwiać romantyczne hiszpańskie miasteczka rozrzucone wśród malowniczych przestrzeni, a także poczuć rytm flamenco, zobaczyć prawdziwą korridę i skosztować przepełnionych słońcem tradycyjnych andaluzyjskich potraw.

 

Na kolejnej stronie dowiedz się więcej!