Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

Zupa krem z cukinii i marchewki

Zupa krem z cukinii i marchewki

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

Babeczki kawowe

Babeczki kawowe

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Sos z sera plesniowego do chipsów

Sos z sera plesniowego do chipsów

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Najprostsze ciasto czekoladowe

Najprostsze ciasto czekoladowe

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

NALEŚNIKI Z ZIEMNIACZANYM NADZIENIEM

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

STÓŁ DO KUCHNI I JADALNI – 8 MODNYCH INSPIRACJI

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej

Kurczak chow mein

Kurczak chow mein

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Indyjskie smaki: kurczak tandoori

Kulki serowe

Idealna, drobna przekąska do kieliszka czerwonego wina.

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:

Na 30 kulek:

Masa z twarogiem
150 g sera żółtego
100 g chudego twarogu
100 g sera śmietankowego

Masa z serkiem topionym
120 g serka topionego
20 g sera żółtego
60 g drobno zmielonych orzechów włoskich

Do obtoczenia
60 g posiekanych orzechów włoskich
po 4 łyżki drobno posiekanych świeżych ziół: pietruszki, koperku, szczypiorku
3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki

przyrządzanie:

Żółty ser utrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać z twarogiem i serkiem śmietankowym na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem i uformować  kulki wielkości orzecha włoskiego.

Serek topiony rozgnieść widelcem. Dodać ser żółty utarty na tarce o małych otworach i mielone orzechy. Uformować kulki. Kulki z masy twarogowej obtoczyć w posiekanych ziołach, a część w papryce, natomiast kulki z masy z serkiem topionym obtoczyć w mielonych orzechach. Wstawić na około godziny do lodówki.

uwagi:
Z kulkami serowymi doskonale komponują się kawałki selera naciowego.

loading...