Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

FIT lody z herbatą matcha!

FIT lody z herbatą matcha!

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

5 produktów, które często UCZULAJĄ

5 produktów, które często UCZULAJĄ

Jak zrobić bulion z warzyw?

Jak zrobić bulion z warzyw?

Zupa krem z pieczonych ziemniaków i czerwonej papryki

Zupa krem z pieczonych ziemniaków i czerwonej papryki

Cynamonowe zawijaski

Cynamonowe zawijaski

MIĘTOWY sernik na zimno

MIĘTOWY sernik na zimno

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Super przekąska – mozzarella sticks

Super przekąska – mozzarella sticks

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Pieczarki nadziewane warzywami

Pieczarki nadziewane warzywami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Kulki serowe

Idealna, drobna przekąska do kieliszka czerwonego wina.

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:

Na 30 kulek:

Masa z twarogiem
150 g sera żółtego
100 g chudego twarogu
100 g sera śmietankowego

Masa z serkiem topionym
120 g serka topionego
20 g sera żółtego
60 g drobno zmielonych orzechów włoskich

Do obtoczenia
60 g posiekanych orzechów włoskich
po 4 łyżki drobno posiekanych świeżych ziół: pietruszki, koperku, szczypiorku
3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki

przyrządzanie:

Żółty ser utrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać z twarogiem i serkiem śmietankowym na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem i uformować  kulki wielkości orzecha włoskiego.

Serek topiony rozgnieść widelcem. Dodać ser żółty utarty na tarce o małych otworach i mielone orzechy. Uformować kulki. Kulki z masy twarogowej obtoczyć w posiekanych ziołach, a część w papryce, natomiast kulki z masy z serkiem topionym obtoczyć w mielonych orzechach. Wstawić na około godziny do lodówki.

uwagi:
Z kulkami serowymi doskonale komponują się kawałki selera naciowego.

loading...

Jeden komentarz

  1. Aga
    25 lipca 2008 at 16:21 Odpowiedz

    rewelacja! tylko, że ja robie te kuleczki mniejsze- wygodniej się je;) gorąco polecam!!!:)

Zostaw komentarz.

*