Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Kulki serowe

Idealna, drobna przekąska do kieliszka czerwonego wina.

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 20 minut

liczba porcji: 4

składniki:

Na 30 kulek:

Masa z twarogiem
150 g sera żółtego
100 g chudego twarogu
100 g sera śmietankowego

Masa z serkiem topionym
120 g serka topionego
20 g sera żółtego
60 g drobno zmielonych orzechów włoskich

Do obtoczenia
60 g posiekanych orzechów włoskich
po 4 łyżki drobno posiekanych świeżych ziół: pietruszki, koperku, szczypiorku
3 łyżki sproszkowanej słodkiej papryki

przyrządzanie:

Żółty ser utrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać z twarogiem i serkiem śmietankowym na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem i uformować  kulki wielkości orzecha włoskiego.

Serek topiony rozgnieść widelcem. Dodać ser żółty utarty na tarce o małych otworach i mielone orzechy. Uformować kulki. Kulki z masy twarogowej obtoczyć w posiekanych ziołach, a część w papryce, natomiast kulki z masy z serkiem topionym obtoczyć w mielonych orzechach. Wstawić na około godziny do lodówki.

uwagi:
Z kulkami serowymi doskonale komponują się kawałki selera naciowego.

loading...