Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 powodów, dla których warto jeść PIETRUSZKĘ

10 powodów, dla których warto jeść PIETRUSZKĘ

TOP 5 najlepszych książek kucharskich – idealne na prezent!

TOP 5 najlepszych książek kucharskich – idealne na prezent!

Sernik wiedeński – najlepszy przepis!

Sernik wiedeński – najlepszy przepis!

Ciasto kajmakowo-orzechowe typu SNICKERS – bez pieczenia!

Ciasto kajmakowo-orzechowe typu SNICKERS – bez pieczenia!

Mocno rozgrzewająca herbata lipowa z malinami

Mocno rozgrzewająca herbata lipowa z malinami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kuchnia tajska jest niezwykle zróżnicowana, ale to co ją głównie wyróżnia to piekielnie ostre smaki. Dziś przedstawiamy Wam pomysł na kurczaka w sosie chili. Uwaga! Może być gorącooo... 🌶️🌶️🌶️

składniki:

  • 250 g piersi drobiowych pokrojonych na małe kawałki
  • 2 wyciśnięte ząbki czosnku
  • 4 łyżki gotowego, słodkiego sosu chili
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki sezamu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub świeżej kolendry
  • olej do głębokiego smażenia
Ciasto:
  • 1 białko
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki skrobi kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • 1 łyżka oleju
  • 1/4 łyżeczki soli

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

loading...