Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Szybkie ciasto pomarańczowe

Szybkie ciasto pomarańczowe

Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

Najszybszy i najtańszy KREM do tortów

Najszybszy i najtańszy KREM do tortów

Filety z dorsza w sosie curry

Filety z dorsza w sosie curry

Surówka obiadowa – SELER, MARCHEWKA, PIETRUSZKA

Surówka obiadowa – SELER, MARCHEWKA, PIETRUSZKA

Domowe krówki kokosowe  – prosty przepis

Domowe krówki kokosowe – prosty przepis

Spaghetti z klopsikami

Spaghetti z klopsikami

Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą

6 naturalnych produktów, które wzmacniają zęby i dziąsła

6 naturalnych produktów, które wzmacniają zęby i dziąsła

5 ciekawostek o PĄCZKACH!

5 ciekawostek o PĄCZKACH!

Najlepsze domowe pączki

Najlepsze domowe pączki

5 najpopularniejszych przepisów na PĄCZKI

5 najpopularniejszych przepisów na PĄCZKI

8 pomysłów na udekorowanie ŚCIANY W KUCHNI

8 pomysłów na udekorowanie ŚCIANY W KUCHNI

Sos czekoladowy z kakao

Sos czekoladowy z kakao

10 pomysłów na słodkie walentynki!

10 pomysłów na słodkie walentynki!

Łagodny sos żurawinowy

Intensywny smak przesmażonej żurawiny łagodzi w tym niezwykle oryginalnym sosie majonez połączony z jogurtem naturalnym

czas: 5 minut

liczba porcji: 4

składniki:
3 łyżki przesmażonej żurawiny (domowej lub ze sklepu)
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól, szczypta pieprzu
ew. kilka kropli soku z cytryny

przyrządzanie:

Składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli korzystamy z żurawiny kupowanej z sklepie (jest zazwyczaj dość słodka), dodajmy nieco soku cytrynowego.

uwagi:
Tak przygotowanego sosu używać można do drobiowych lub rybnych pulpetów, dań z serem, pieczonych mięs itd.

loading...

5 Komentarzy

  1. ilonka1
    3 kwietnia 2011 at 17:26 Odpowiedz

    wlasnie szukalam takiego przepisu na sos.Dzieki!

  2. to ja
    21 grudnia 2011 at 18:37 Odpowiedz

    a czy tego sosu nie trzeba zmiksować – czy owoce mają być w całości?

  3. to ja
    28 grudnia 2011 at 11:35 Odpowiedz

    sama sobie odpowiedziałam na pytanie o miksowanie sosu – otóż trzeba. Radziłabym także najpierw namoczyć żurawinę w niewielkiej ilości wody, bo taka sucha (ze sklepu) jest twarda i miksowanie kiepsko idzie.

  4. Monia
    30 grudnia 2011 at 12:08 Odpowiedz

    Prosty i szybki do zrobienia ..tego potrzebowałam …Dzieki

  5. Kinia
    29 kwietnia 2014 at 13:50 Odpowiedz

    Rewelacja, dzięki temu mój mąż wkońcu mnie doceni…

Zostaw komentarz.

*