Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Zupa krem z kurek

Zupa krem z kurek

Ruskie pierogi jak u babci

Ruskie pierogi jak u babci

Pieczony tuńczyk pod pierzynką z warzyw

Pieczony tuńczyk pod pierzynką z warzyw

Domowy ketchup

Domowy ketchup

7 ciekawostek o AWOKADO

7 ciekawostek o AWOKADO

Zupa krem z kurczaka

Zupa krem z kurczaka

Mus jabłkowy z cynamonem

Mus jabłkowy z cynamonem

Pikantna salsa pomidorowo-paprykowa

Pikantna salsa pomidorowo-paprykowa

Panna Cotta z mango

Panna Cotta z mango

Kurczak Krzysztofa Kolumba

Kurczak Krzysztofa Kolumba

Sałatka ze szpinakiem, camembertem i orzeszkami pinii

Sałatka ze szpinakiem, camembertem i orzeszkami pinii

Spaghetti z szynką i pieczarkami

Spaghetti z szynką i pieczarkami

Super pomysł na smaczną i sytą włoską kanapkę!

Super pomysł na smaczną i sytą włoską kanapkę!

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z marchewki i jabłka

Kuleczki mięsne z warzywami

Kuleczki mięsne z warzywami

Owsianka na mleku z miodem i borówkami

Owsianka na mleku z miodem i borówkami

Lasagne ze szpinakiem

Danie proste, rodzinne i bezmięsne. Nadaje się na różnego rodzaju uroczystości lub domowy obiad.


Składniki:

  • Makaron "do lasagne"
  • Szpinak
  • Sos beszamelowy
  • Ser Mozarella


Składniki:

  •  szpinak (świeży po odgotowaniu lub mrożony) 
  •  czosnek 
  •  śmietana 
  •  sól 
  •  mąka 
  •  olej


Przygotowanie:

Na patelni robimy zasmażkę z mąki i oleju, dodajemy szpinak i podsmażamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem i wyciśniętym czosnkiem, po czym dolewamy wszystko do patelni ze szpinakiem. Po dokładnym wysmażeniu szpinaku doprawiamy solą do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło (ok. 2 łyżki), do tego dodać mąkę. Chwilę podsmażyć, dolać mleko. Gotować aż zacznie gęstnieć. Posolić i dodać pieprz.


Przygotowanie:

Układamy warstwowo przygotowane wcześniej produkty:  połowa sosu beszamelowego,  pierwsza warstwa makaronu, szpinak,  mozarella (na grubych oczkach tarki) druga warstwa makaronu,  szpinak,  mozarella,  trzecia warstwa makaronu,  szpinak, mozarella,  czwarta warstwa makaronu, druga połowa sosu beszamelowego,  mozarella.
Potrawę zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180? przez ok. 30 minut.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*