Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

11 produktów, po których rośnie brzuch

11 produktów, po których rośnie brzuch

Curry Udon – zupa azjatycka

Curry Udon – zupa azjatycka

Bezglutenowa granola

Bezglutenowa granola

4 pomysły na nietypowe imprezowe drinki!

4 pomysły na nietypowe imprezowe drinki!

5 rzeczy, które uniemożliwiają schudnięcie!

5 rzeczy, które uniemożliwiają schudnięcie!

Mus jogurtowo-owocowy!

Mus jogurtowo-owocowy!

Kremowy torcik z jeżynami

Kremowy torcik z jeżynami

Szaszłyki z cukinią i prosciutto

Szaszłyki z cukinią i prosciutto

Alfajor – hiszpańskie ciastka z kajmakiem

Alfajor – hiszpańskie ciastka z kajmakiem

Zdrowe wegańskie burgery

Zdrowe wegańskie burgery

Kawowy sernik na zimno

Kawowy sernik na zimno

Nalewka rozmarynowa

Nalewka rozmarynowa

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

5 skutecznych sposobów na pozbycie się nadmiaru wody z organizmu!

Domowa pizza bianca!

Domowa pizza bianca!

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

Ryba z warzywami w sosie orientalnym

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś. Część III

Lasagne ze szpinakiem

Danie proste, rodzinne i bezmięsne. Nadaje się na różnego rodzaju uroczystości lub domowy obiad.


Składniki:

  • Makaron "do lasagne"
  • Szpinak
  • Sos beszamelowy
  • Ser Mozarella


Składniki:

  •  szpinak (świeży po odgotowaniu lub mrożony) 
  •  czosnek 
  •  śmietana 
  •  sól 
  •  mąka 
  •  olej


Przygotowanie:

Na patelni robimy zasmażkę z mąki i oleju, dodajemy szpinak i podsmażamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem i wyciśniętym czosnkiem, po czym dolewamy wszystko do patelni ze szpinakiem. Po dokładnym wysmażeniu szpinaku doprawiamy solą do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło (ok. 2 łyżki), do tego dodać mąkę. Chwilę podsmażyć, dolać mleko. Gotować aż zacznie gęstnieć. Posolić i dodać pieprz.


Przygotowanie:

Układamy warstwowo przygotowane wcześniej produkty:  połowa sosu beszamelowego,  pierwsza warstwa makaronu, szpinak,  mozarella (na grubych oczkach tarki) druga warstwa makaronu,  szpinak,  mozarella,  trzecia warstwa makaronu,  szpinak, mozarella,  czwarta warstwa makaronu, druga połowa sosu beszamelowego,  mozarella.
Potrawę zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180? przez ok. 30 minut.

loading...

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*