Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Indyk nadziewany szpinakiem

Indyk nadziewany szpinakiem

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Smażone tofu z curry

Smażone tofu z curry

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

Sałatka z pieczonym halloumi

Sałatka z pieczonym halloumi

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Lasagne ze szpinakiem

Danie proste, rodzinne i bezmięsne. Nadaje się na różnego rodzaju uroczystości lub domowy obiad.


Składniki:

  • Makaron "do lasagne"
  • Szpinak
  • Sos beszamelowy
  • Ser Mozarella


Składniki:

  •  szpinak (świeży po odgotowaniu lub mrożony) 
  •  czosnek 
  •  śmietana 
  •  sól 
  •  mąka 
  •  olej


Przygotowanie:

Na patelni robimy zasmażkę z mąki i oleju, dodajemy szpinak i podsmażamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem i wyciśniętym czosnkiem, po czym dolewamy wszystko do patelni ze szpinakiem. Po dokładnym wysmażeniu szpinaku doprawiamy solą do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło (ok. 2 łyżki), do tego dodać mąkę. Chwilę podsmażyć, dolać mleko. Gotować aż zacznie gęstnieć. Posolić i dodać pieprz.


Przygotowanie:

Układamy warstwowo przygotowane wcześniej produkty:  połowa sosu beszamelowego,  pierwsza warstwa makaronu, szpinak,  mozarella (na grubych oczkach tarki) druga warstwa makaronu,  szpinak,  mozarella,  trzecia warstwa makaronu,  szpinak, mozarella,  czwarta warstwa makaronu, druga połowa sosu beszamelowego,  mozarella.
Potrawę zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180? przez ok. 30 minut.

loading...

Zostaw komentarz.

*