Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

20 POMYSŁÓW na oryginalne kanapki, które cieszą oko

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

15 NIESAMOWITYCH pomysłów na ozdabianie babeczek, cupcakes, muffinek

Mus z mrożonych malin

Mus z mrożonych malin

Tatar z awokado i krewetek

Tatar z awokado i krewetek

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

TORT CHAŁWOWO-ORZECHOWY

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Orzechowe ciasteczka rodem z Grecji

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Jabłka pieczone z orzechami i kaszą jaglaną

Burger rybny

Burger rybny

Grzaniec porzeczkowy

Grzaniec porzeczkowy

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Najlepsze domowe faworki na TŁUSTY CZWARTEK!

Ryba w panierce

Ryba w panierce

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Ciasteczka kawowe z ciecierzycy

Babeczki z płatków owsianych i banana

Babeczki z płatków owsianych i banana

Chrupiące chipsy z batatów

Chrupiące chipsy z batatów

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Żółty koktajl owocowy z kurkumą i imbirem

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Marchewki w miodzie z przepisu GORDONA RAMSAYA

Lasagne ze szpinakiem

Danie proste, rodzinne i bezmięsne. Nadaje się na różnego rodzaju uroczystości lub domowy obiad.

Składniki:

  • Makaron "do lasagne"
  • Szpinak
  • Sos beszamelowy
  • Ser Mozarella

Składniki:

  •  szpinak (świeży po odgotowaniu lub mrożony) 
  •  czosnek 
  •  śmietana 
  •  sól 
  •  mąka 
  •  olej

Przygotowanie:

Na patelni robimy zasmażkę z mąki i oleju, dodajemy szpinak i podsmażamy. W oddzielnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem i wyciśniętym czosnkiem, po czym dolewamy wszystko do patelni ze szpinakiem. Po dokładnym wysmażeniu szpinaku doprawiamy solą do smaku.

Przygotowanie:

Na patelni roztopić masło (ok. 2 łyżki), do tego dodać mąkę. Chwilę podsmażyć, dolać mleko. Gotować aż zacznie gęstnieć. Posolić i dodać pieprz.

Przygotowanie:

Układamy warstwowo przygotowane wcześniej produkty:  połowa sosu beszamelowego,  pierwsza warstwa makaronu, szpinak,  mozarella (na grubych oczkach tarki) druga warstwa makaronu,  szpinak,  mozarella,  trzecia warstwa makaronu,  szpinak, mozarella,  czwarta warstwa makaronu, druga połowa sosu beszamelowego,  mozarella.
Potrawę zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180? przez ok. 30 minut.

loading...