Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ciasto CHAŁWOWE!

Ciasto CHAŁWOWE!

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Tabbouleh, czyli tradycyjna sałatka arabska

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

Łatwa domowa BAKLAWA

Dla wszystkich fanów słodkiej i chrupiącej baklawy, mamy świetną wiadomość: możną ją szybko i w prosty sposób wykonać w domu! Jej przygotowanie wcale nie musi być żmudne i pracochłonne. Nie wierzycie? Przekonajcie się sami.

składniki:

  • szklanka mleka
  • szklanka oleju
  • 3 jajka
  • łyżeczka octu winnego lub jabłkowego
  • szczypta soli
  • 10g proszku do pieczenia
  • 200g masła
  • około 700g mąki pszennej
  • 200g zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • mąka ziemniaczana do posypywania wałkowanych placków (nawet 2 szklanki)
 
  • syrop
  • 4 szklanki wody
  • 5szkanek cukru
  • 2 plasterki cytryny

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...