Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

6 wspaniałych niespodzianek dla Twojego Walentego

6 wspaniałych niespodzianek dla Twojego Walentego

Chrupiące ziemniaki z octem

Chrupiące ziemniaki z octem

Najprostszy sos waniliowy

Najprostszy sos waniliowy

Smażony ser camembert w panierce

Smażony ser camembert w panierce

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Najlepszy przepis na kotlety mielone

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Zdrowy przepis – kasza gryczana z jarmużem i grzybami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Najlepszy kapuśniak z kiełbasą i ziemniakami

Mini serniczki z OREO

Mini serniczki z OREO

Domowe wafelki z masą krówkową

Domowe wafelki z masą krówkową

WALENTYNKOWE ciasto

WALENTYNKOWE ciasto

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Mus czekoladowy z kawałkami pistacji

Krem budyniowo- orzechowy

Krem budyniowo- orzechowy

Najprostszy przepis na biszkopt

Najprostszy przepis na biszkopt

4 porady dotyczące SPRZĄTANIA W KUCHNI

4 porady dotyczące SPRZĄTANIA W KUCHNI

Cytrynowa pianka bez pieczenia

Cytrynowa pianka bez pieczenia

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Łosoś pieczony z zielonym pieprzem

Leczo

Nie masz pomyslu na obiad? Dzieci ciągle wybrzydzają? Zrób domowe leczo i przekonaj się jak smakuje!!! Życzę smacznego.


Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 500 g papryki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • słodka i ostra papryka w proszku


Przygotowanie:

 
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę. Pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Papryki opalić, zdjąć z nich skórkę i usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i dusić 15 minut na małym ogniu, dodać pomidory, zwiększyć ogień i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić potrawę szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Smażyć, aż sos stanie się gęsty. Cebulę można przesmażyć z 50 g posiekanej słoniny. Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut.

loading...

Zostaw komentarz.

*