Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Dietetyczna sałatka z awokado!

Dietetyczna sałatka z awokado!

Lodowy shake z leśnymi owocami

Lodowy shake z leśnymi owocami

Jak zrobić mrożoną herbatę z ulubionymi owocami?

Jak zrobić mrożoną herbatę z ulubionymi owocami?

Niedzielne pikniki w ISKRA Pole Mokotowskie

Niedzielne pikniki w ISKRA Pole Mokotowskie

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Tagliatelle z łososiem i serem pleśniowym

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Lemoniada mocno cytrynowa

Lemoniada mocno cytrynowa

Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Ciasto MOCNO CZEKOLADOWE

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Cudowne babeczki z owocami na Dzień Mamy!

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Naleśniki z nutellą, serkiem mascarpone i herbatnikami!

Domowy sorbet malinowy

Domowy sorbet malinowy

Jak zrobić guacamole?

Jak zrobić guacamole?

Domowe lody brzoskwiniowe

Domowe lody brzoskwiniowe

Leczo

Nie masz pomyslu na obiad? Dzieci ciągle wybrzydzają? Zrób domowe leczo i przekonaj się jak smakuje!!! Życzę smacznego.


Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 500 g papryki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • słodka i ostra papryka w proszku


Przygotowanie:

 
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę. Pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Papryki opalić, zdjąć z nich skórkę i usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i dusić 15 minut na małym ogniu, dodać pomidory, zwiększyć ogień i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić potrawę szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Smażyć, aż sos stanie się gęsty. Cebulę można przesmażyć z 50 g posiekanej słoniny. Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*