Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Kruche ciasto z powidłami

Kruche ciasto z powidłami

Keks czekoladowy na Święta

Keks czekoladowy na Święta

Zrób to sam: Pesto z bazylii

Zrób to sam: Pesto z bazylii

Domowe sezamki

Domowe sezamki

Grochówka wojskowa na boczku

Grochówka wojskowa na boczku

Bajeczna sałatka z kuskusem, pietruszką i kozim serem

Bajeczna sałatka z kuskusem, pietruszką i kozim serem

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Masło klarowane – jak zrobić?

Masło klarowane – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Makaroniki pomarańczowe

Makaroniki pomarańczowe

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Leczo

Nie masz pomyslu na obiad? Dzieci ciągle wybrzydzają? Zrób domowe leczo i przekonaj się jak smakuje!!! Życzę smacznego.


Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 500 g papryki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • słodka i ostra papryka w proszku


Przygotowanie:

 
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę. Pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Papryki opalić, zdjąć z nich skórkę i usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i dusić 15 minut na małym ogniu, dodać pomidory, zwiększyć ogień i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić potrawę szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Smażyć, aż sos stanie się gęsty. Cebulę można przesmażyć z 50 g posiekanej słoniny. Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut.

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*