Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Schab pieczony w mleku

Schab pieczony w mleku

Mini paszteciki z mięsem

Mini paszteciki z mięsem

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Rybne ragout z warzywami

Rybne ragout z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Paella z owocami morza

Paella z owocami morza

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Leczo

Nie masz pomyslu na obiad? Dzieci ciągle wybrzydzają? Zrób domowe leczo i przekonaj się jak smakuje!!! Życzę smacznego.


Składniki:

  • 500 g pomidorów
  • 500 g papryki
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • słodka i ostra papryka w proszku


Przygotowanie:

 
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę. Pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Papryki opalić, zdjąć z nich skórkę i usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i dusić 15 minut na małym ogniu, dodać pomidory, zwiększyć ogień i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić potrawę szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Smażyć, aż sos stanie się gęsty. Cebulę można przesmażyć z 50 g posiekanej słoniny. Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut.

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*