Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

10 produktów spożywczych, które poprawiają PAMIĘĆ i KONCENTRACJĘ

10 produktów spożywczych, które poprawiają PAMIĘĆ i KONCENTRACJĘ

Sok marchewkowy z imbirem i jabłkiem

Sok marchewkowy z imbirem i jabłkiem

Smoothie z dodatkiem kurkumy – oczyszcza organizm

Smoothie z dodatkiem kurkumy – oczyszcza organizm

Pełnowartościowe śniadanie – malinowa kasza jaglana z owocami

Pełnowartościowe śniadanie – malinowa kasza jaglana z owocami

Makaron spaghetti z bobem, boczkiem i oliwkami

Makaron spaghetti z bobem, boczkiem i oliwkami

Tosty z serkiem miodowym oraz pestkami granatu

Tosty z serkiem miodowym oraz pestkami granatu

Prosty omlet ze szpinakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Prosty omlet ze szpinakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Szybkie śniadanie lub kolacja – awokado polane sokiem z limonki

Szybkie śniadanie lub kolacja – awokado polane sokiem z limonki

Jak ułożyć jedzenie na talerzu, aby wyglądało APETYCZNIE – 10 inspiracji

Jak ułożyć jedzenie na talerzu, aby wyglądało APETYCZNIE – 10 inspiracji

10 NAPOJÓW – najlepsze na kaca

10 NAPOJÓW – najlepsze na kaca

10 przepisów na DOMOWE PRZETWORY z owoców

10 przepisów na DOMOWE PRZETWORY z owoców

Lukrecja

Oficjalnie nazywa się Glycyrrihza i jest przedstawicielem bylin z rodziny bobowatych. Znana od tysiącleci, obecna jest w kuchni od tysiącleci

Jej ślady znajdowano w starożytnym Egipcie, Grecji i Chinach, ale także w Chinach i Indiach. Jest od tysiącleci wykorzystywana zarówno w kuchni, jak i w… salonach piękności.

Lukrecja jest wykorzystywana do produkcji cukierków, jako środek aromatyczny. Te atrybuty nadają charakterystyczny smak, obecny m.in. w likierze Sambuca.

Jako środek kosmetyczny stosowana jest jako substancja wiążąca wodę w skórze (odpowiada za to obecna w niej glicyryzyna).