Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Maca – jak jej używać w kuchni

Istnieje wiele wartościowych produktów, o których nawet nie słyszeliśmy. A są one bogate w witaminy i minerały i mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Jednym z takich produktów jest Maca, która rośnie nawet do 4000 metrów nad poziomem morza. Mimo trudnych warunków, Maca jest bardzo wartościowym produktem, który warto wprowadzić do swojej diety. Sprawdź jak używać jej w kuchni

Możemy ją stosować na różne sposoby. W zależności od tego w jakiej formie ją kupimy. Mamy do wyboru cały korzeń, proszek i tabletki. Jeśli wybieramy korzeń, to możemy kroić go na plasterki i wrzucać do herbaty, szklanki przegotowanej wody, czy zupy. Tak samo możemy stosować korzeń sproszkowany. Maca może być stosowana do każdego rodzaju potraw.

Ma ona korzenny, intensywny smak, dlatego warto ją łączyć z daniami składającymi się z wielu składników. Dzięki temu jej charakterystyczny smak zostanie trochę stłumiony. Sposób podawania Macy zależy od nas. Jest ona produktem uniwersalnym, który możemy łączyć z napojami i złożonymi daniami.