Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Ciasto AMARETTO

Ciasto AMARETTO

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Banalnie proste TIRAMISU

Banalnie proste TIRAMISU

Gęsta zupa porowa

Gęsta zupa porowa

Banalne ciasto cytrynowe

Banalne ciasto cytrynowe

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

Ananas w pianierce

Ananas w pianierce

Marynowane udka z limonką

Marynowane udka z limonką

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Makaron z krewetkami – Gambaretti

Gambaretti to włoski makaron z krewetkami. Najlepszy na świecie!

składniki:

  • 200–250 g długiego makaronu
  • – 250–300 g krewetek
  • 200 ml śmietany 30%
  • 100 ml sosu pomidorowego z kartonika, lub zmiksowanych pomidorów pelati
  • dwie gałązki natki pietruszki, posiekane dość grubo
  • dwa ząbki czosnku, lekko rozgniecione
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • odrobina ostrej, świeżej papryki, lub zmiksowanej w oleju
  • sól
  • olej lub sklarowane masło do smażenia
  • 70 g zimnego masła w małych kawałkach

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...