Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Mus czekoladowy z banana i awokado

Mus czekoladowy z banana i awokado

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Lody wodne o smaku malinowym

Lody wodne o smaku malinowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Wegańskie burgery z buraków

Wegańskie burgery z buraków

Koktajl z kefirem i owocami

Koktajl z kefirem i owocami

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Pancakes z malinami

Pancakes z malinami

Lody z mrożonych bananów

Lody z mrożonych bananów

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Makaron z krewetkami – Gambaretti

Gambaretti to włoski makaron z krewetkami. Najlepszy na świecie!

składniki:

  • 200–250 g długiego makaronu
  • – 250–300 g krewetek
  • 200 ml śmietany 30%
  • 100 ml sosu pomidorowego z kartonika, lub zmiksowanych pomidorów pelati
  • dwie gałązki natki pietruszki, posiekane dość grubo
  • dwa ząbki czosnku, lekko rozgniecione
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • odrobina ostrej, świeżej papryki, lub zmiksowanej w oleju
  • sól
  • olej lub sklarowane masło do smażenia
  • 70 g zimnego masła w małych kawałkach

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...