Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wzmacniająca zupa z białych warzyw (ziemniak, czosnek, pietruszka, seler)

Wzmacniająca zupa z białych warzyw (ziemniak, czosnek, pietruszka, seler)

Bananowe lizaki z posypką- idealne na kinder party!

Bananowe lizaki z posypką- idealne na kinder party!

10 sztuczek, które uczynią twoją kuchnię CZYSTĄ I ZORGANIZOWANĄ!

10 sztuczek, które uczynią twoją kuchnię CZYSTĄ I ZORGANIZOWANĄ!

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Energetyczna owsianka śniadaniowa

Energetyczna owsianka śniadaniowa

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Frytki z AWOKADO!

Frytki z AWOKADO!

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Idealny kompot do obiadu

Idealny kompot do obiadu

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

MAKARONIKI o smaku malinowym

Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!   

składniki:
 

  • 125 g migdałów mielonych
  • 3 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • czerwony barwnik spożywczy
  • NA KREMIK:
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
 

przyrządzanie:

  • Migdały wymieszaj w misce z cukrem pudrem.
  • Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, a następnie powoli dosypuj cukru i ubij na sztywną masę
  • Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy.
  • Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę mąki migdałowej i cukru pudru.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą rękawa, wyciskamy maleńkie kółka
  • Surowe ciasteczka powinny jeszcze wyrosnąć, daj im 1 h
  • Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C.
  • Czas pieczenia to około 14 minut. Upieczone makaroniki odkładamy do wystudzenia.
  • Robimy krem: miksujemy serek z cukrem pudrem i dodajemy marmoladę.
  • Przekładamy kremem, składamy makaroniki i zostawiamy na kilka godzin
  • Mozesz zrobić makaroniki o dowolnym smaku- wystarczy, że dodasz inny barwnik spożywczy