Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

MASŁO POMIDOROWE

MASŁO POMIDOROWE

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

MAKARONIKI o smaku malinowym

Makaroniki to małe, bardzo urocze ciasteczka rodem z Francji. Dzisiaj przedstawiamy przepis na makaroniki o smaku malinowym, ale zdradzimy też sekret jak zrobić te pyszności o dosłownie każdym smaku!   

składniki:
 

  • 125 g migdałów mielonych
  • 3 białka
  • 200 g cukru pudru
  • 30 g cukru
  • czerwony barwnik spożywczy
  • NA KREMIK:
  • 150 g serka mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego
 

przyrządzanie:

  • Migdały wymieszaj w misce z cukrem pudrem.
  • Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, a następnie powoli dosypuj cukru i ubij na sztywną masę
  • Pod koniec ubijania dodajemy barwnik spożywczy.
  • Do masy z białek stopniowo dodajemy mieszankę mąki migdałowej i cukru pudru.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia
  • Za pomocą rękawa, wyciskamy maleńkie kółka
  • Surowe ciasteczka powinny jeszcze wyrosnąć, daj im 1 h
  • Piekarnik nagrzewamy do 140 stopni C.
  • Czas pieczenia to około 14 minut. Upieczone makaroniki odkładamy do wystudzenia.
  • Robimy krem: miksujemy serek z cukrem pudrem i dodajemy marmoladę.
  • Przekładamy kremem, składamy makaroniki i zostawiamy na kilka godzin
  • Mozesz zrobić makaroniki o dowolnym smaku- wystarczy, że dodasz inny barwnik spożywczy