Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

15 produktów, które możesz jeść, a i tak NIE PRZYTYJESZ

15 produktów, które możesz jeść, a i tak NIE PRZYTYJESZ

Picie tego przed pójściem spać, pomoże Ci schudnąć

Picie tego przed pójściem spać, pomoże Ci schudnąć

Błyskawiczna zapiekanka ze szparagami, makaronem i serem

Błyskawiczna zapiekanka ze szparagami, makaronem i serem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Orzeźwiający sorbet z arbuza

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Orzeźwiający sorbet z arbuza

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Jak obrać arbuza na 8 sposobów?

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Jak obrać arbuza na 8 sposobów?

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Marynowane patisony

Małe patisony marynowane w zalewie z przyparawami będą cieszyć nasze podniebienia oczy także w trakcie mroźnej zimy czy ubogiej w warzywa wiosny

czas: 20 minut +15 minut pasteryzowania

składniki:
małe patisony
cebula
marchewka
ziele angielskie
pieprz
biała gorczyca
liście laurowe
ziarna pieprzu
ocet spirytusowy, 10 %, cukier, sól

przyrządzanie:

Umyte, surowe, jak najmniejsze patisony władać do wyparzonych słoików. Do każdego dodać po killka plasterków obranej ze skórki marchewki oraz pokrojonej w piórka cebuli, a także po 2 -3 ziarna pieprzu i ziela nagielskiego, kilka ziaren gorczycy i po listku laurowym.
przygotować zalewę: 5 porcji wrzącej wody wymieszać z 1 porcją octu, dodać 1 porcję cukru oraz sól do smaku. Zalać nią patisony i dokładnie, mocno zakręcić, wycierając wcześniej gwint słoika. Pasteryzować w piekarniku nagrzanym do ok. 100 stopni przez ok. 15 minut. Następnie pozostawić do góry dnem do ostygnięcia.   

uwagi:
Można również dodać po gałązce kopru oraz po kawałku czosnku.

loading...