Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Krem z kalafiora na mleku kokosowym

Sos z kiszonych ogórków

Sos z kiszonych ogórków

Bruschetta po włosku

Bruschetta po włosku

Krem z cukinii z serkiem topionym

Krem z cukinii z serkiem topionym

Karmelizowane orzeszki

Karmelizowane orzeszki

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Zapiekanka z cukini i parmezanu

Prosty sposób na domowy kompot

Prosty sposób na domowy kompot

Szarlotka tatrzańska

Szarlotka tatrzańska

Prosta zupa krem z marchewki

Prosta zupa krem z marchewki

Najprostszy przepis na pieczone ziemniaki z liściem pietruszki

Najprostszy przepis na pieczone ziemniaki z liściem pietruszki

Bananowo-czekoladowy koktajl mleczny z żurawinami

Bananowo-czekoladowy koktajl mleczny z żurawinami

Rozgrzewający napój z cydrem

Rozgrzewający napój z cydrem

15 trików w kuchni, o których nie masz pojęcia!

15 trików w kuchni, o których nie masz pojęcia!

Jaglanka z bananem i Nutellą

Jaglanka z bananem i Nutellą

Mieszane sałaty z octem balsamicznym

Lekka, niskokaloryczna przystawka o bogatym, intensywnym smaku

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:
po dwie garście sałat: rukoli, dębolistnej, czerwonej radicchio
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego
garść wiórek z pramezanu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Sałaty dokładnie umyć i osuszyć. Jeśli potrzeba porwać na mniejsze kawałki. Z parmezanu nożem z piłką zroobić wiórki. Do słoiczka wlać ocet balsamiczny, wsypać pół łyżeczki soli i dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Zakręcić i dokładnie wymieszać. Następnie wlać oliwę z oliwek i ponownie zakręcić i wymieszać. Sałaty włożyć do dużej miski, dodać wiórki parmezanu. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem nieco schłodzić.

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. asia
    4 listopada 2005 at 18:50 Odpowiedz

    super

  2. di
    14 kwietnia 2007 at 18:08 Odpowiedz

    very easy, very good

  3. marcinus9
    25 stycznia 2008 at 19:32 Odpowiedz

    moim zdaniem jest za skromna a ten ocet balsamiczny jest niezbyt dobry dałbym balsamico gęste oliwki pomidorka ogórka i kurczaka

  4. adika
    19 kwietnia 2008 at 01:32 Odpowiedz

    Bardzo dobra sałatka,tylko ja dodaję pomidora i czerwona cebulkę.

  5. kg
    21 lutego 2011 at 21:00 Odpowiedz

    Doskonała jest taka sałata ale jeszcze ze smażoną wątróbką drobiową.

  6. aga
    22 lutego 2011 at 17:07 Odpowiedz

    do tego uprażone pestki dyni i słonecznika, pycha

Zostaw komentarz.

*