Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Schab pieczony w mleku

Schab pieczony w mleku

Mini paszteciki z mięsem

Mini paszteciki z mięsem

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Rybne ragout z warzywami

Rybne ragout z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Paella z owocami morza

Paella z owocami morza

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Mieszane sałaty z octem balsamicznym

Lekka, niskokaloryczna przystawka o bogatym, intensywnym smaku

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:
po dwie garście sałat: rukoli, dębolistnej, czerwonej radicchio
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego
garść wiórek z pramezanu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Sałaty dokładnie umyć i osuszyć. Jeśli potrzeba porwać na mniejsze kawałki. Z parmezanu nożem z piłką zroobić wiórki. Do słoiczka wlać ocet balsamiczny, wsypać pół łyżeczki soli i dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Zakręcić i dokładnie wymieszać. Następnie wlać oliwę z oliwek i ponownie zakręcić i wymieszać. Sałaty włożyć do dużej miski, dodać wiórki parmezanu. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem nieco schłodzić.

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. asia
    4 listopada 2005 at 18:50 Odpowiedz

    super

  2. di
    14 kwietnia 2007 at 18:08 Odpowiedz

    very easy, very good

  3. marcinus9
    25 stycznia 2008 at 19:32 Odpowiedz

    moim zdaniem jest za skromna a ten ocet balsamiczny jest niezbyt dobry dałbym balsamico gęste oliwki pomidorka ogórka i kurczaka

  4. adika
    19 kwietnia 2008 at 01:32 Odpowiedz

    Bardzo dobra sałatka,tylko ja dodaję pomidora i czerwona cebulkę.

  5. kg
    21 lutego 2011 at 21:00 Odpowiedz

    Doskonała jest taka sałata ale jeszcze ze smażoną wątróbką drobiową.

  6. aga
    22 lutego 2011 at 17:07 Odpowiedz

    do tego uprażone pestki dyni i słonecznika, pycha

Zostaw komentarz.

*