Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Mieszane sałaty z octem balsamicznym

Lekka, niskokaloryczna przystawka o bogatym, intensywnym smaku

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 4

składniki:
po dwie garście sałat: rukoli, dębolistnej, czerwonej radicchio
po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego
garść wiórek z pramezanu
1 ząbek czosnku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Sałaty dokładnie umyć i osuszyć. Jeśli potrzeba porwać na mniejsze kawałki. Z parmezanu nożem z piłką zroobić wiórki. Do słoiczka wlać ocet balsamiczny, wsypać pół łyżeczki soli i dodać przeciśnięty ząbek czosnku. Zakręcić i dokładnie wymieszać. Następnie wlać oliwę z oliwek i ponownie zakręcić i wymieszać. Sałaty włożyć do dużej miski, dodać wiórki parmezanu. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem nieco schłodzić.

loading...