Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Sałatka z arbuzem, ogórkiem i serem kozim

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Ciasteczka wegańskie- tylko 2 składniki

Lemoniada z mango

Lemoniada z mango

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

🍓 14 pomysłów na desery z TRUSKAWEK

Sycąca zupa z SOCZEWICY

Sycąca zupa z SOCZEWICY

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Pizza z arbuza plus owocowe dodatki

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉 : Koktajl z arbuza i melona

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Acai bowls- porcja witamin na śniadanie! HIT

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Chicken Tetrazzin- zapiekanka z kurczakiem, makaronem spaghetti

Brukselka z piekarnika

Brukselka z piekarnika

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Hush Brown Casserole- starte i zasmażone ziemniaki

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Zupa krem z ciecierzycy i pora

Młoda kapusta z koperkiem

Zdrowe, niskokaloryczne, smaczne - czy trzeba coś jeszcze dodawać?

przepis z kuchni: polskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 4

składniki:
1 główka młodej kapusty
1 pęczek koperku
100 g gęstej, kwaśnej śmietany
sok z ćwiartki cytryny
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
garść majeranku
sól, pieprz

przyrządzanie:

Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek i sok z cytryny. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty, a następnie zagotować. Ponownie zdjąć z ognia i dodać posoloną wcześniej lekko śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

uwagi:
Podawać jako danie główne z żytnim pieczywem lub jako dodatek.

loading...