Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

4 nowości książkowe o odżywianiu i GOTOWANIU

4 nowości książkowe o odżywianiu i GOTOWANIU

TOP 5 kont o gotowaniu, które warto śledzić na INSTAGRAMIE

TOP 5 kont o gotowaniu, które warto śledzić na INSTAGRAMIE

Pobudzająca kawa jesienna z suszonymi ŚLIWKAMI

Pobudzająca kawa jesienna z suszonymi ŚLIWKAMI

Jesienna kawa zbożowa z przyprawami

Jesienna kawa zbożowa z przyprawami

Wilgotne ciasto z figami

Wilgotne ciasto z figami

+10 ciekawych pomysłów na zdjęcie JEDZENIA

+10 ciekawych pomysłów na zdjęcie JEDZENIA

Kremowa zupa z cukinii + grzanki czosnkowe

Kremowa zupa z cukinii + grzanki czosnkowe

Sałatka z gotowanymi krewetkami i awokado

Sałatka z gotowanymi krewetkami i awokado

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

Młode ziemniaki inaczej – z czarnuszką, masełkiem i suszonymi ziołami

Podkręcamy nieco tradycyjny smak młodych ziemniaków i dodajemy nowe smaki - czarnuszkę  i suszone zioła. 

składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki
  • sól gruboziarnista
  • pieprz
  • suszone zioła: kolendra, pietruszka, bazylia
  • 1/4 lub mniej łyżeczki kminu rzymskiego

przyrządzanie:

  • MŁODE ZIEMNIAKI OCZYSZCZAMY I GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE PRZEZ OKOŁO 12-15 MINUT.
  • ODCEDZAMY, ZOSTAWIAMY W GARNCZKU.
  • DODAJEMY MASŁO, CZARNUSZKĘ, SÓL, PIEPRZ, SUSZONE ZIOŁA.
  • CAŁOŚĆ PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ I KILKA RAZY DELIKATNIE POTRZĄSAMY GARNEK ABY WSZYSTKO SIĘ WYMIESZAŁO.
loading...