Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Koktajl ananasowy z miodem

Koktajl ananasowy z miodem

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

Młode ziemniaki inaczej – z czarnuszką, masełkiem i suszonymi ziołami

Podkręcamy nieco tradycyjny smak młodych ziemniaków i dodajemy nowe smaki - czarnuszkę  i suszone zioła. 

składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki
  • sól gruboziarnista
  • pieprz
  • suszone zioła: kolendra, pietruszka, bazylia
  • 1/4 lub mniej łyżeczki kminu rzymskiego

przyrządzanie:

  • MŁODE ZIEMNIAKI OCZYSZCZAMY I GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE PRZEZ OKOŁO 12-15 MINUT.
  • ODCEDZAMY, ZOSTAWIAMY W GARNCZKU.
  • DODAJEMY MASŁO, CZARNUSZKĘ, SÓL, PIEPRZ, SUSZONE ZIOŁA.
  • CAŁOŚĆ PRZYKRYWAMY POKRYWKĄ I KILKA RAZY DELIKATNIE POTRZĄSAMY GARNEK ABY WSZYSTKO SIĘ WYMIESZAŁO.