Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Koktajl z bananami i karobem

Koktajl z bananami i karobem

Domowe chipsy czosnkowe

Domowe chipsy czosnkowe

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Zupa serowo- szpinakowa

Zupa serowo- szpinakowa

Kremowa zupa ze szczypiorku

Kremowa zupa ze szczypiorku

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Prosty chleb z amarantusem

Prosty chleb z amarantusem

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zielone smoothie z herbatą matcha

Zielone smoothie z herbatą matcha

Blok kawowy według Siostry Anastazji

Blok kawowy według Siostry Anastazji

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Mrożona kukurydza w kolbach

W sierpniu, gdy kolby kukurydzy są łatwo dostępne i tanie, warto pomyśleć o zachowaniu kilku na okres zimowy.

czas: 20 minut

liczba porcji: 2

Kolby kukurydzy cukrowej oczyścić z liści i \”wąsów\”. Odciąć końcówki. Gotować przez 5-7 minut (w zależności od wielkości) w dużej ilości osolonej wody. Wystudzić i osuszyć. Umieścić w torebkach na mrożonki. Kolby doskonale się przechowują, nawet przez 10 miesięcy.

uwagi:
Przygotowując mrożoną kukurydzę do spożycia, nie trzeba nawet jej rozmrażać. Wystarczy wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez kilka minut. Potem polać roztopionym masłem, wymieszanym np. z ziołami i czosnkiem lub opiekać pod grillem w piekarniku.

loading...