Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Prosty drink z Malibu i colą

Prosty drink z Malibu i colą

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Ziemniaczane łódeczki – łatwa przekąska

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

Gambas al Ajillo – hiszpański sposób na krewetki

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

LECZNICZA NALEWKA Z CZARNEGO BZU

SOK Z ALOESU

SOK Z ALOESU

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Ziemniaki pieczone z masłem, koperkiem i czosnkiem

Wrap z serem halloumi i awokado

Wrap z serem halloumi i awokado

Chlebek bananowo-kokosowy

Chlebek bananowo-kokosowy

Domowe lody MIĘTOWE

Domowe lody MIĘTOWE

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki

8 pomysłów na wykorzystanie MASŁA ORZECHOWEGO!

8 pomysłów na wykorzystanie MASŁA ORZECHOWEGO!

Mrożona kukurydza w kolbach

W sierpniu, gdy kolby kukurydzy są łatwo dostępne i tanie, warto pomyśleć o zachowaniu kilku na okres zimowy.

czas: 20 minut

liczba porcji: 2

Kolby kukurydzy cukrowej oczyścić z liści i \”wąsów\”. Odciąć końcówki. Gotować przez 5-7 minut (w zależności od wielkości) w dużej ilości osolonej wody. Wystudzić i osuszyć. Umieścić w torebkach na mrożonki. Kolby doskonale się przechowują, nawet przez 10 miesięcy.

uwagi:
Przygotowując mrożoną kukurydzę do spożycia, nie trzeba nawet jej rozmrażać. Wystarczy wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez kilka minut. Potem polać roztopionym masłem, wymieszanym np. z ziołami i czosnkiem lub opiekać pod grillem w piekarniku.

loading...

4 Komentarzy

  1. witos371
    5 sierpnia 2007 at 18:02 Odpowiedz

    super sposób sama go wypróbuje.

  2. ben
    9 listopada 2007 at 09:51 Odpowiedz

    nie można gotowac trzeba 20 min. 50 stopniach

  3. bez nicku
    10 sierpnia 2009 at 04:33 Odpowiedz

    jak ugotujesz w osolonej wodzie to ziarna zrobią się twarde, zamiast soli do wody dodaj łyżeczkę cukru, a zobaczysz różnicę. polecam.

  4. mniam
    18 kwietnia 2011 at 12:36 Odpowiedz

    mniam mniam ….

Zostaw komentarz.

*