Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZIELONY SZEJK OWSIANY

ZIELONY SZEJK OWSIANY

Placek z pistacjami i limonką

Placek z pistacjami i limonką

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Kruche ciasto cytrynowe

Kruche ciasto cytrynowe

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

Zupa krem z cukinii i marchewki

Zupa krem z cukinii i marchewki

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

Babeczki kawowe

Babeczki kawowe

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Sos z sera pleśniowego do chipsów

Sos z sera pleśniowego do chipsów

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

Mrożona kukurydza w kolbach

W sierpniu, gdy kolby kukurydzy są łatwo dostępne i tanie, warto pomyśleć o zachowaniu kilku na okres zimowy.

czas: 20 minut

liczba porcji: 2

Kolby kukurydzy cukrowej oczyścić z liści i \”wąsów\”. Odciąć końcówki. Gotować przez 5-7 minut (w zależności od wielkości) w dużej ilości osolonej wody. Wystudzić i osuszyć. Umieścić w torebkach na mrożonki. Kolby doskonale się przechowują, nawet przez 10 miesięcy.

uwagi:
Przygotowując mrożoną kukurydzę do spożycia, nie trzeba nawet jej rozmrażać. Wystarczy wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez kilka minut. Potem polać roztopionym masłem, wymieszanym np. z ziołami i czosnkiem lub opiekać pod grillem w piekarniku.

loading...