Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

TORT NA ROCZEK- inspiracje dla chłopczyka

Makaron plus sos z cukinii

Makaron plus sos z cukinii

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

SZYBKI OBIAD- MAKARON ZAPIEKANY Z SEREM PLEŚNIOWYM

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

Koktajl ananasowy z miodem

Koktajl ananasowy z miodem

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Nachos z chilli con carne i sosem serowym

Prawdziwe meksykańskie nachos dla fanów chilli con carne i sosu serowego.

składniki:
0,5 kg mielonej wieprzowiny, 25 dkg pokrojonej na plasterki kiełbasy chorizo, 4 ząbki czosnku (rozgniecione), ½ łyżeczki kminu rzymskiego, ½ łyżeczki chili w proszku, sól do smaku, 1 paczka nachos, 1 papryczka jalapeno (posiekana), 1-2 papryczki chili, 1/3 szklanki czarnych oliwek, 2 szklanki mieszanki serów żółtych (cheddar, mozzarella, gouda itp.)

przyrządzanie:

Piekarnik nagrzej do 260°C.
Na dużej patelni podsmaż wieprzowinę do czasu, aż straci różowy kolor. Dodaj kmin, chili w proszku i sól. Wymieszaj. Dodaj czosnek i pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo. Całość smaż przez kolejne 3 minuty.
 Przygotuj formę na pizzę. Na jej dnie ułóż warstwę nachos. Na wierzch nałóż połowę porcji mielonej wieprzowiny, 1 szklankę mieszanki serowej i połowę czarnych oliwek. Powtórz kolejną warstwą nachos, mięsa, sera i oliwek. Na wierzchu ułóż plasterki chorizo i jalapeno.
Całość włóż na 5-10 minut do piekarnika, do czasu, aż ser roztopi się. Podawaj ciepłe.