Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Aromatyczne krewetki z patelni

Aromatyczne krewetki z patelni

Sałatka z serkiem wiejskim

Sałatka z serkiem wiejskim

Kurczak z ryżem i szpinakiem

Kurczak z ryżem i szpinakiem

Jamajskie ciasto imbirowe – przepis Jamiego Olivera

Jamajskie ciasto imbirowe – przepis Jamiego Olivera

Domowa lemoniada z cytrusów

Domowa lemoniada z cytrusów

Grillowana pierś z kurczaka z burakami

Grillowana pierś z kurczaka z burakami

Zapiekanka  rybna – przepis Jamiego Olivera

Zapiekanka rybna – przepis Jamiego Olivera

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Sałatka ryżowa z orzechami i ananasem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Tatar z łososia z kiszonym ogórkiem

Łosoś z dipem z awokado

Łosoś z dipem z awokado

Elegancka sałatka z buraczków

Elegancka sałatka z buraczków

Dorsz pieczony z cytryną

Dorsz pieczony z cytryną

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Szklanka zdrowia z nasionami chia

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Naleśniki ze szpinakiem i serem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Sałatka na bogato z krewetkami i parmezanem

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Dietetyczna zupa z kurczakiem i warzywami

Nalewka truskawkowa

Nie wiedzieć czemu niezbyt popularna u nas nalewka - jest bardzo aromatyczna, po prostu pyszna

składniki:

1 kg truskawek
750 ml wódki
250 ml spirytusu
250 g cukru

przyrządzanie:

Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Wrzucić do słoja, zasypać cukrem, wlać alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce na miesiąc. Następnie nalewkę zlać i przefiltrować. Od razu nadaje się do picia.

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. bas
    12 lipca 2012 at 20:47 Odpowiedz

    ciekawa z chęcią przetestuje:)pozdrawiam

Zostaw komentarz.

*