Polecamy

Filet z pstrąga z sosem winnym

Filet z pstrąga z sosem winnym

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Grillowany rostbef z młodymi warzywami

Zapomniane warzywo – pasternak

Zapomniane warzywo – pasternak

Pełnoziarniste muffinki z żurawiną

Pełnoziarniste muffinki z żurawiną

Burger wołowy po polsku

Burger wołowy po polsku

Cevapi z grilla po chorwacku

Cevapi z grilla po chorwacku

Zapraszamy na Wege Bazar!

Zapraszamy na Wege Bazar!

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Nalewka truskawkowa

Nie wiedzieć czemu niezbyt popularna u nas nalewka - jest bardzo aromatyczna, po prostu pyszna

składniki:

1 kg truskawek
750 ml wódki
250 ml spirytusu
250 g cukru

przyrządzanie:

Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Wrzucić do słoja, zasypać cukrem, wlać alkohol, dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce na miesiąc. Następnie nalewkę zlać i przefiltrować. Od razu nadaje się do picia.

Podobne artykuły

Jeden komentarz

  1. bas
    12 lipca 2012 at 20:47 Odpowiedz

    ciekawa z chęcią przetestuje:)pozdrawiam

Zostaw komentarz.

*