Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy budyń malinowy

Domowy budyń malinowy

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Mocno kawowe muffinki

Mocno kawowe muffinki

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Nalewka z owoców dzikiej róży

Niezwykle aromatyczna, pełna smaków nalewka, która radość sprawi każdemu miłośnikowi klasycznych, polskich smaków

przepis z kuchni: polskiej

czas: 60 minut/doba/6 miesięcy

liczba porcji: 10

składniki:
1 kg owoców dzikiej róży
1 litr spirytusu
600 ml miodu wieloowocowego
garść liści mięty
garść goździków
garść rumianku
woda

przyrządzanie:

Owoce dzikiej róży powinny być dojrzałe i jędrne. Owoce zbrązowiałe lub delikatnie zasuszone należy odrzucić. Owoce na dobę włożyć do zamrażarki, a potem umyć, osuszyć. Potem każdy z nich poprzekłuwać igłą w kilku miejscach. Tak przygotowane wrzucić do słoja, dodać goździki, miętę i rumianek (można wykorzystać zioła w torebkach – oczywiście po wyjęciu z nich), zalać spirytusem. Przez miesiąc w słonecznym miejscu róża oddawać będzie sok i aromat. Po tym czasie miód wymieszać z ciepłą wodą (absolutnie nie zagotowywać, by miód nie stracił swoich wartości!!!). Czekając na ostudzenie, odcedzić alkohol od owoców i ziół. Dwa płyny wymieszać ze sobą, zlać do butelek, odstawić na minimum 3 miesiące.

uwagi:
Naturalny osad, który wytrąca się w butelce, niech nas nie odstrasza. Przed nalaniem do kieliszków, wstrząsnąć butelką.

loading...