Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Wigilijny karp z cytrusami

Wigilijny karp z cytrusami

Kolorowy lukier

Kolorowy lukier

Kapusta wigilijna z grzybami

Kapusta wigilijna z grzybami

Domowy burger z indyka

Domowy burger z indyka

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Kuchenne triki: domowa przyprawa do piernika

Kuchenne triki: domowa przyprawa do piernika

Wigilijny kompot z suszu

Wigilijny kompot z suszu

Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki

Kuchenne triki: domowy cukier waniliowy

Kuchenne triki: domowy cukier waniliowy

Puszysty omlet na słodko

Puszysty omlet na słodko

Świąteczne babeczki z jabłkami i cynamonem

Świąteczne babeczki z jabłkami i cynamonem

Szybkie spaghetti z mozzarellą i pomidorkami cherry

Szybkie spaghetti z mozzarellą i pomidorkami cherry

Tortellini z mięsem w sosie serowym

Tortellini z mięsem w sosie serowym

Bezy idealne!

Bezy idealne!

Kuchenne triki: ściąganie skóry z łososia

Kuchenne triki: ściąganie skóry z łososia

Omlet z serem

Takie śniadanie pozwoli zmierzyć się z trudami całego dnia

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 2

składniki:
5 jaj
1 szklanka tartego sera żółtego
olej do smażenia
sól, pieprz
kilka koktajlowych pomidorków do ozdoby

przyrządzanie:

Jajka dokładnie rozmącić mikserem lub ręczną trzepaczką. Dodać sól i piperz. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na duże patleni rogrzać olej. Wlać masę z jaj i smażyć na niewielkim ogniu. Gdy spód się zetnie, wrzucić ser. Przykryć pokrywką i smażyć dalej na niewielkim ogniu lub przed podaniem zapiec przez chwilę w nagrzanym piekarniku. Wierzch udekorować połówkami pomidorków.

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

174 Komentarzy

  1. Anonim
    17 listopada 2005 at 19:16 Odpowiedz

    zajefajny przepis
    na pewno bardzo smaczny

  2. oncia
    25 listopada 2005 at 19:20 Odpowiedz

    jutro zrobie będzie pysznie

  3. cyganka
    26 listopada 2005 at 18:38 Odpowiedz

    super:niam! niam!

  4. mr. Cigaro
    30 listopada 2005 at 20:04 Odpowiedz

    A ja do tego przepisu dodaje jeszcze szklanke soku z ogórków kiszonych lanych prosto na patelnie przed wrzuceniem jajek. Pyycha.

  5. ja
    18 grudnia 2005 at 14:46 Odpowiedz

    ja dodaje jeszcze zanim dodam ser troszeczke szyneczki cebulki jest poprostu pyszne:)

  6. gosia
    26 grudnia 2005 at 17:53 Odpowiedz

    sok z ogorkow jest nie dobry

  7. globi5
    29 grudnia 2005 at 10:15 Odpowiedz

    Zaraz zrobie ten omlet z serem dla mojej siostry mam nadzieje że będzie dobry :P

  8. Amela
    7 stycznia 2006 at 10:42 Odpowiedz

    małe conieco,ale robi spore wrażenie,mniam:D

  9. dana2005
    9 stycznia 2006 at 22:38 Odpowiedz

    ja robię troszke inaczej. Obsmażam szyneczke lub mięsko gotowane albo pieczarki -(łącznie lub osobno) albo tylko same warzywka na to cebulka drobno pokrojona i chwilę posmażyć. Na to starty ser . Znowu chwilę potrzymać na ogniu,az ser zacznie sie rozpuszcac i wówczas zalewam emulsją sporzadzoną z 2 – 3 jajek (na patelnię o srednicy 22 cm) z 1 lyżką mleka z dodatkiem soli, pieprzu. Smażę na niewilkim ogniu, podnosząc brzegi omleta i przechylając patelnią, tak aby plynna emulsja wyplywala pod spód. Można też położyć na tym omlecie pokrojone w plastry pomidory. Aby było dobrze dosmażone przykrywam jeszce chwilę pokrywką. Przed podaniem posypuję słodka papryka i podaję z ketchupem, surówką

  10. madziaks
    12 stycznia 2006 at 21:06 Odpowiedz

    suupcio przepis! Jutro zrobie sobie na sniadanie…

  11. laki
    13 stycznia 2006 at 10:13 Odpowiedz

    to wszystko jest ochydne nie rópcie tego nigdyn nie bądzcie frajerami

  12. dana2005
    13 stycznia 2006 at 12:42 Odpowiedz

    jesteś z ortografiaą na bakier i chyba tez wypaczony smak

  13. lol
    15 stycznia 2006 at 13:27 Odpowiedz

    5 jaj lol haha

  14. Chionia
    21 stycznia 2006 at 11:28 Odpowiedz

    Przepis świetny, ja dodaje jeszcze mąki, mleka i pomidorów do masy – bardzo sycace.

  15. patynia
    23 stycznia 2006 at 15:32 Odpowiedz

    omlecik dla jednej osoby!! 2-3 jajka szczypta soli wymiksowac sposob przygotowania taki jak zawsze tylko po ukonczeniu omleta rozlac na niego dżem PYCHAAA…;)))

  16. Victoria
    24 stycznia 2006 at 19:51 Odpowiedz

    super ten omlet,pycha!Polecam

  17. Michał
    27 stycznia 2006 at 07:31 Odpowiedz

    co do lola nie dziw sie ze 5 jaj bo wyżej jest napisane PORCJI 2!wiec radze czytać najpierw potem komentowac,przepis swietny!

  18. aga
    31 stycznia 2006 at 10:47 Odpowiedz

    leeeee wescie ochyda

  19. Piotrek
    31 stycznia 2006 at 14:11 Odpowiedz

    Sama jestes ochyda:)przepis swietny.

  20. FMC
    7 lutego 2006 at 00:50 Odpowiedz

    Raczej nie myśle teraz o śniadaniu, ale rano – kto wie :)

  21. Olcyk
    7 lutego 2006 at 14:56 Odpowiedz

    Ymmm…Pycha! Przepis świetny! Tylko ,że są tego różne sposoby! Ale i tak mi smakuje!

  22. Anka
    13 lutego 2006 at 23:36 Odpowiedz

    jutro dopiero zobacze czy będzie pycha to wasze danie

  23. różą
    27 lutego 2006 at 19:31 Odpowiedz

    aż mi ślinka cieknie

  24. max
    15 marca 2006 at 22:10 Odpowiedz

    z dzemem super ! ale smaczniejszy jest ze śledziami marynowanymi !!!

  25. merdis
    17 marca 2006 at 14:12 Odpowiedz

    pychotka naprawde smaczny

  26. pre-cook
    19 marca 2006 at 17:48 Odpowiedz

    omlet pycha :) ale nie kazdemu smakuje (sprawdzalem)

  27. mniam ;)
    29 marca 2006 at 13:31 Odpowiedz

    Przepisik super. Właśnie nie bardzo wiedziałem co zjeść więc zrobiłem sobie ten omlecik :) Wyszedł pyszny, palce lizać :) Pozdrawiam

  28. misiek
    31 marca 2006 at 19:09 Odpowiedz

    Pyszka

  29. WM
    1 kwietnia 2006 at 22:06 Odpowiedz

    Przecież to banalny i oklepany przepis.Jedynie dodanie tych pomidorków.ja zawsze dodawałem krojone pomidory.

  30. zuza
    3 kwietnia 2006 at 21:11 Odpowiedz

    ja to bym dowaliła kiełbachy bez miesa sei nie liczy!! ale jaja czemu nie.. warto zrobic

  31. Pascal
    5 kwietnia 2006 at 16:52 Odpowiedz

    nawet dobry ten przejpis

  32. wiolajna
    14 kwietnia 2006 at 12:41 Odpowiedz

    jeszcze nie robilam….ale mam zamiar! a ten ser mnie normalnie zadowala.pozdrowionka

  33. kzk
    21 kwietnia 2006 at 10:03 Odpowiedz

    szybko smacznie i skutecznie. O to mi chodziło :)

  34. ??
    26 maja 2006 at 11:21 Odpowiedz

    co to znaczy aż spód się zetnie?:/

  35. bibok
    26 maja 2006 at 18:13 Odpowiedz

    spoko ale tylko z kiełbonem

  36. aska
    28 maja 2006 at 19:17 Odpowiedz

    omlet je się prosto z patelni czy przkłada na jakiś talerzyk :D ?

  37. palce lizać
    29 maja 2006 at 08:33 Odpowiedz

    heheh. nie wiemy czy te pytania na serio.. no dobra – omlet przekłada się na talerzyk. co to znaczy \”gdy spód sie zetnie\” hmmm.. jakby to wytłumaczyć najprościej – otóż jak idzie mróz to mówi się że ścina lodem wodę na jeziorach.. czy teraz jest jaśniej? :)

  38. hmm
    2 czerwca 2006 at 11:35 Odpowiedz

    ad palce lizać
    czy to znaczy że trzeba czekać na mróz?? żeby wyszedł dobry omlet?

  39. Jakub
    25 lipca 2006 at 23:49 Odpowiedz

    SAm sie nie zetnie musicie wziasc noz i troche poucinac tu i tam :]

  40. Anonim
    28 lipca 2006 at 15:48 Odpowiedz

    zuza…jestes kobieta???czytajac twoj komentarz stracilam apetyt…

  41. Asik
    25 sierpnia 2006 at 20:02 Odpowiedz

    Ale pyszne danie :) mniam

  42. Kamyk
    11 września 2006 at 18:14 Odpowiedz

    Ide robic…

  43. Marcin
    17 września 2006 at 18:14 Odpowiedz

    hmmmmmmm pyszne!

  44. słoju
    30 września 2006 at 17:31 Odpowiedz

    żadna rewelacja jagby dać majonez i bez tych pomidorów to by było ok jakieś zioła i gotowiec

  45. przywierający
    8 października 2006 at 10:48 Odpowiedz

    Omlet przywarł do patelni

  46. rrrrrrrrrrr
    22 października 2006 at 11:46 Odpowiedz

    jeszcze trzeba dodac ketchup bazylie musztarde chrzan majonaz mniam

  47. oska
    25 października 2006 at 22:07 Odpowiedz

    ja zamiast wędliny dałam parówki, a na drugą połówkę sam żółty ser, pyyyycha :)

  48. Sindi
    4 listopada 2006 at 10:55 Odpowiedz

    To jest pyszneeeeeeeee

  49. SEXSY_LASKA
    15 listopada 2006 at 09:39 Odpowiedz

    niedobre

  50. A_TAki
    24 listopada 2006 at 12:43 Odpowiedz

    dziiwne

  51. Skobell
    13 grudnia 2006 at 16:09 Odpowiedz

    Najlepsze jest z sosem.A sos mozna zrobić z ketchupu i majonezu…. tyko nie przesadzcie z majoneze

  52. Roxas
    28 grudnia 2006 at 00:47 Odpowiedz

    No nic to ide sobie robic kolacje :)

  53. nowa
    16 stycznia 2007 at 02:13 Odpowiedz

    tylko,ze francuzi nie jedza omletu na sniadanie!!!

  54. marta
    29 stycznia 2007 at 16:02 Odpowiedz

    jest napewno pyha i musze to zjeść

  55. iwa
    23 lutego 2007 at 14:31 Odpowiedz

    zzaajjjjeee fajny przepis

  56. Michoo
    1 marca 2007 at 13:54 Odpowiedz

    Wlasnie Sobie robie :d dodalem salami pomidorka i cebulki i duzo serraa :D aaa wielkie to jak niewiem niewiem navet czy dam rade :P Ale bardzo szybki i prosty przepis :) jedzenie godne obiady w 20 min :)

  57. młoda
    1 marca 2007 at 18:09 Odpowiedz

    bez szynki ani rusz. Sam ten przepis nie daje zbyt smacznego rezultatu

  58. gonia2x
    1 marca 2007 at 18:53 Odpowiedz

    swietny omlet.nawet moj 17-stomiesieczny synek, ktory nie przepada za jajecznicami z wieeeelkim apetytem wciagnal omleta :)

  59. Ganja Fanatyk
    11 marca 2007 at 09:29 Odpowiedz

    Właśnie go szamam i powiem wam ze nic specjalnego…

  60. Paula:P
    11 marca 2007 at 11:25 Odpowiedz

    Właśnie szukalam przepisu na jakis omlet bez mięsa:P i trafiłam na ten i zamierzam go zrobic:D ciekawe czy bedzie dobry:P razem z siostrą buszujemy po kuchni:D

  61. KRawiec
    30 marca 2007 at 10:38 Odpowiedz

    wcale nie jest takie dobre a z kazdym kęsem smakuje coraz gorzej…… :(

  62. fabio
    2 maja 2007 at 13:58 Odpowiedz

    prosro i szybko,ale dodajcie wedlinki o niebo lepsze

  63. Karolka
    3 maja 2007 at 20:24 Odpowiedz

    co zrobić żeby omlet nie opadł?

  64. olgitta
    6 maja 2007 at 11:37 Odpowiedz

    dla mne bomba :D poniewaz uwielbiam ser. ja jeszcze dodaje troche sosu tabasco :)

  65. kOza
    7 maja 2007 at 20:42 Odpowiedz

    no heloł? to nie jest omlet przecież, gdzie mąka w przepisie ?;|

  66. sss
    8 maja 2007 at 17:34 Odpowiedz

    mmmmmmm pycha

  67. ewulinek12
    3 czerwca 2007 at 20:36 Odpowiedz

    pycha dzisiaj zjem taki omlecik na śniadanko

  68. bronka
    8 czerwca 2007 at 11:31 Odpowiedz

    wlasnie sobie jem owego omleta i powiem, ze calkiem niezly jest :]

  69. ja
    12 czerwca 2007 at 10:22 Odpowiedz

    to jajecznica nie omlet

  70. LOL
    30 czerwca 2007 at 11:54 Odpowiedz

    ten omlet jest dobry smakuje jak zaden inny ,
    a naprzyglad gry ser jest jeszcze ciepły to wtedy niebo:P

  71. ola
    16 lipca 2007 at 14:17 Odpowiedz

    czy 5 jaj to aby nie za dużo na jedną osobę? Czy robicie dokładnie z 5 jak w przepisie?

  72. adam
    22 lipca 2007 at 09:19 Odpowiedz

    ola,
    przepis jest na dwie porcje, wiec dla dwoch osob nie jednej.

    robimy dokladnie jak jest w przepisie, ale mozesz dokonac proporcji i zrobic mniejszą potrawę.

  73. Asia
    30 lipca 2007 at 11:15 Odpowiedz

    zeby nie opadl tzreba dodac dwie lyzki wody gazowanej;]

  74. natka
    11 sierpnia 2007 at 19:17 Odpowiedz

    super mam 13 lat i sama go piekłam jest pycha

  75. Madziu$$$
    18 sierpnia 2007 at 21:14 Odpowiedz

    Właśnie szukałam takiego przepisu mam nadzieję że będzie dobry….

  76. orzelek
    11 października 2007 at 10:45 Odpowiedz

    ja omleta zawsze robie z maka i mlekiem…

  77. michał
    23 października 2007 at 13:34 Odpowiedz

    Pychota:D banalne i szybkie w zrobieniu,polecam wsypac,podczas ubijania jajek,nieco koperku i drobno posiekanej cebuli

  78. krzychu
    2 listopada 2007 at 07:35 Odpowiedz

    ja wlasnie spalilem moj omlet :D wrzucilem jajka n goracy olej i sie popsul

  79. Mysteria89
    4 listopada 2007 at 13:59 Odpowiedz

    omlet bez mąki?

  80. stasio83
    7 listopada 2007 at 12:34 Odpowiedz

    kurcze pycha, moj pierwszy omlet ;)

  81. KarOola
    14 listopada 2007 at 12:14 Odpowiedz

    mniam…jak na 1 raz to wyszedl mi pyszny ;) tylko troszeczke sie od spodu lekko przysmarzyl ;D ale tak to jest pyszny ;) zrobilam go z 3 jajek ;) palce lizac xD

  82. asdas
    14 listopada 2007 at 12:41 Odpowiedz

    Ja robie z 4 i wychodzą 2 duze omley :D takie tradycjyjne, jeden omlet na 1 talerz stolowy :D 2 zjem i najedzony jestem;) Ja dodaje sera po obroceniu na druga strone ;)

  83. ela
    19 listopada 2007 at 20:17 Odpowiedz

    ja ser mieszam razem z jajkami smaze na masle lub smalcu z obydwuch stron jak jest przypieczony lekko lepiej smakuje i jem go z ketchupem

  84. asdfjgknlejbkh
    8 stycznia 2008 at 10:47 Odpowiedz

    dobry ten omlet

  85. Andziu
    19 stycznia 2008 at 20:50 Odpowiedz

    pucha omlet!!;p;p;p;)

  86. michal
    21 stycznia 2008 at 11:46 Odpowiedz

    orzelek o ile sie nie myle to omlet z jajek maki i mleka nazywa sie nalesnik :) pozdrawiam

  87. jedzonca
    16 lutego 2008 at 11:42 Odpowiedz

    wlasnie go zrobilam i zjadlam i nie wiem czy m tu sie podniecac, takie \’\’o\’\’ moze byc ale to jajko mi nie pasowalo;/

  88. eleonora
    17 lutego 2008 at 12:09 Odpowiedz

    ja wlasnie jem;D zrobilam z 3 jajek, dodalam jakies moze 2 lyzki maki, szczypte bulki tartej, troche mleka, sol. Rozmiksowalam to i na patelnie. Przysmazylo sie troche, polozylam na to ser i szynke, zlozylam go na pol i czekalam az sie roztopi ser. Bardzo dobry jest, tylko za gruby mi wyszedl… :)

  89. martusia
    19 lutego 2008 at 16:28 Odpowiedz

    POPROSTU BOMBA ALE NIE WYBUCHOWA TYLKO SMACZNA PALCE LIZAC SZUKALAM TEGO PRZEPISU WSZEDZIE BO JAK RAZ ZJADLAM TO SIE OPRZEC NIE UMIALAM!!!!!!!!!!!!!

  90. piotrek kucharz
    4 marca 2008 at 23:25 Odpowiedz

    zjaralem caly omlet, uwaga nie robcie z pieciu jajek na zbyt malej patelni, hahaha musieli byscie zobaczyc jak czarno w kuchni mi sie zrobilo hehe az sie boje tam wracac bez maski, :) jednak nie mam do tego talentu

  91. lop
    14 marca 2008 at 18:54 Odpowiedz

    zjadłam 2 porcje

  92. ksasia
    31 marca 2008 at 18:21 Odpowiedz

    pyszn jest

  93. iwa
    2 kwietnia 2008 at 10:44 Odpowiedz

    mam zamiar zrobic ten omlet ,jak zjem to napisze jak smakowal

  94. enist
    7 kwietnia 2008 at 11:33 Odpowiedz

    A ja go treszeczkę urozmaiciłam.
    Zrobiłam z 3 jajek. Ubiłam pianę a do żołtek dodałam łyżkę śmietany i dwie łyżki wody (lub mleka) oraz mąkę, na oko :) tak żeby zrobiło się gęste, pieprz i sól do smaku. Wlałam na rozgrzaną patelnie. Gdy sie zciął z dolu posypałam serem żółtym a na koniec obrócilam. Ser się roztopił i przypiekł. Polałam ketchupem i mniam.

  95. Krecik
    14 kwietnia 2008 at 18:33 Odpowiedz

    Przybyłem, usmażyłem i zjadłem. Hehe dobry i nawe mi wyszedł :))

  96. fafarafa
    12 maja 2008 at 18:20 Odpowiedz

    a ten omlet trzeba przekrecac??

  97. Kasiek
    25 maja 2008 at 09:55 Odpowiedz

    Uwielbiam omlety i chyba zaraz sobie siekne na śniadanko pozdro :)

  98. dawidek1717
    5 czerwca 2008 at 17:14 Odpowiedz

    po prstu rewelacja palce lizać :)

  99. janko
    8 czerwca 2008 at 12:24 Odpowiedz

    super sniadanie, porcja z 4 jaj i 250g sera starczy dla 2 osob. wiem, bo wlasnie takiego zjadlem i jednak bylo tego za duzo :)

  100. HNN
    18 czerwca 2008 at 19:51 Odpowiedz

    hehe 1 raz robilem omleta i nawet mi wyszedl :) przerzucalem go szesc razy, zapomnialem o soli i pieprzu ale dodalem jak juz byl gotowy.

  101. maja
    20 czerwca 2008 at 11:46 Odpowiedz

    mniam:))

  102. POLECAM!!
    3 lipca 2008 at 15:50 Odpowiedz

    Moja propozycja jest taka żeby pokroić szynkę i wrzucić razem z serem. Ja tak zrobiłem i JEST BOSKIE!!! mniam!:)

  103. Katarzyna
    4 lipca 2008 at 22:13 Odpowiedz

    Właśnie mój synek będzie eksperymentował…..zobaczymy?

  104. viki
    20 lipca 2008 at 19:01 Odpowiedz

    bleeeeeeeeeeeeeeeeee

  105. calamos
    29 lipca 2008 at 19:00 Odpowiedz

    Wrzucajcie nie tylko ser.. mozecie dodac kukurydzy, szynki (jak powiedzial Pewien pan powyżej) co tylko chcecie :)

  106. kaska
    8 sierpnia 2008 at 21:06 Odpowiedz

    fajne

  107. abraham
    22 sierpnia 2008 at 15:57 Odpowiedz

    my sobie chyba zaraz tez zrobimy z moja ukochana, hej ho!

  108. Ada
    24 sierpnia 2008 at 18:57 Odpowiedz

    mniam , przyszności , tylko dodac do tego jeszcze szynke :)

  109. Iza
    31 sierpnia 2008 at 20:20 Odpowiedz

    cebula, pomidor, ser, szynka, brokuly!

  110. bulislaw
    5 września 2008 at 12:59 Odpowiedz

    moja metoda to wymieszanie jajek z serem, solą pieprzem i bazylią a później dodać suszone pomidory :)

  111. zabenka
    18 września 2008 at 19:18 Odpowiedz

    włosi jajka rozbijają kilkoma ruchami widelca. Nie na piane , nie mikserem.

  112. Kameleonka
    23 września 2008 at 14:04 Odpowiedz

    Ja zawsze robie tak ze rozbijam jaka widelcem, podsmazam je delikatnie na jedno polowe nakladam dodatki wedlug uznania(ser szynka pieczarki cebulka kukurydza) potem to lamie na pol i rzykrywam aby sie w srodku wszystko podsmazylo. Palce lizac. Pozdrawiam i zycze smacznego :)

  113. fiona22
    28 września 2008 at 16:21 Odpowiedz

    sekret na omlety znam tylko ja robilam je przez dwa lata w 5cio gwiazdkowym hotelu to jest sztuka a nie zabawa usm bryle jajka z fura dodatkow

  114. werner
    2 października 2008 at 10:24 Odpowiedz

    a widzieliście omlet z jackassa?

  115. :)
    15 października 2008 at 10:42 Odpowiedz

    no ja zaraz robie bo tak mam chęć:)

  116. perła
    16 października 2008 at 04:23 Odpowiedz

    szybko łatwo i bezbolesnie.omlecik idealny na nocne zachcianki

  117. smakosz
    18 października 2008 at 10:39 Odpowiedz

    Ja rozbijam jajka z mąką i z odrobiną mleka, zapiekam i obracam na drugą stronę :) wychodzi bardzo puszysty, pozdrawiam

  118. PazikK
    29 października 2008 at 15:46 Odpowiedz

    A ketchup zamiast pomidorów? Też dobre :)

  119. demerin
    5 listopada 2008 at 22:38 Odpowiedz

    nie mozna rozbijac jajek mikserem. to ze sie pracowalo w hotelu 5 gwiazdkowym nie swiadczy o umiejetnosciach gotowania.
    według mnie powinno sie na patelni rozgrzac duzo masla ,jajka rozbic widelcem i dolac troszeczke mleka i wlac te jajka na to maslo i go nie ruszac przez 3 min a potem lekko te brzegi popodnosic.
    to nie jest nalesnik zeby dodawac make

  120. VonMiguel
    10 listopada 2008 at 13:51 Odpowiedz

    ubijanie jajek mikserem to prepanacja dania!!! Do tego sluzy widelec lub trzepaczka…;P
    z calym szacunkiem, ale kto Cie uczyl gotowac…???

  121. barti397
    22 listopada 2008 at 10:08 Odpowiedz

    ja omlet udoskonaliłem dodałem szynkę,cebulę i szczypiorek.wyszedł pyszny.A jajka rozbiłem widelcem:-D

  122. tr
    12 grudnia 2008 at 09:42 Odpowiedz

    tra la la

  123. Kolekcjoner223
    23 grudnia 2008 at 15:19 Odpowiedz

    Hmm co prawda pomysl z trzepaczka i mikserem to lekka przesada lol

  124. Szpaner Jr
    3 stycznia 2009 at 23:12 Odpowiedz

    Dodajcie jeszcze do tego szczypte proszku do pieczenia a wam urosnie i pojecia ze lo ho ho …

  125. :D:D
    4 lutego 2009 at 12:30 Odpowiedz

    nie znacie sie ja omlecik robie z serem nie na wiezchy tylko startym i wymieszanym z jajkami do tego pszysmazone mieso mielone i kukurydza kawalki kabanosa i palce lizac :D

  126. julka
    7 lutego 2009 at 00:50 Odpowiedz

    na maśle sie nie smaży drogi demerin, bo to bardzo nie zdrowe :/ więc nie wypowiadaj się o zdolnościach innych

  127. Adik
    18 lutego 2009 at 22:23 Odpowiedz

    Kazdy ma swoje sposoby!!

  128. czapel91
    23 lutego 2009 at 11:23 Odpowiedz

    ciul ze na maśle jest niezdrowe ale jest pychaa z serem mniam ja jeszcze do takiego omleta to do dodaje szczypte oregano i jes pychaaa mniam mnima

  129. lalalalalalalalalalalala
    24 lutego 2009 at 17:33 Odpowiedz

    no nie nie ma różnicy czy rozbija się jajka trzepaczką, widelcem czy mikserem

  130. mr.Omlet
    2 marca 2009 at 13:43 Odpowiedz

    czy ja wiem :> nawet smaczny ale nie cudo daje 6/10

  131. Nisia ;**
    8 marca 2009 at 10:05 Odpowiedz

    Ponoć żeby wyszedł puszysty trzeba ubić mikserem ^^ Ostatnio jadłam dobrego omleta z szynką ;D ale ubijany widelcem i nie był taki puszysty ;P

  132. psik
    13 marca 2009 at 21:03 Odpowiedz

    nie lubie omletów, brrr

  133. Misia
    13 marca 2009 at 21:08 Odpowiedz

    Ja też lubię omlety

  134. Lala
    23 marca 2009 at 19:44 Odpowiedz

    Najlepiej trzepaczką, po mikserze albo widelcu nie jest puszysty i szybko opada, trzeba tylko trochę siły w to włożyć!!!

  135. wacu
    3 lipca 2009 at 18:41 Odpowiedz

    najlepiej dodać jeszcze mąki do jajek :D

  136. polly
    22 lipca 2009 at 13:14 Odpowiedz

    żeby był puszysty, to oddzielnie trzeba ubić białka, a potem dodać żółtka…

  137. dup
    31 lipca 2009 at 18:49 Odpowiedz

    etam

  138. alka1
    6 sierpnia 2009 at 20:12 Odpowiedz

    Ja robie go inaczej, ser mieszam z zoltkami i piana z białek. Omlecik super

  139. ble
    16 października 2009 at 17:48 Odpowiedz

    nienormalni

  140. lol
    29 grudnia 2009 at 11:43 Odpowiedz

    fu

  141. omlet
    31 grudnia 2009 at 11:03 Odpowiedz

    co ja zrobie jak wy tu piszecie taki komentarze nie lubie was omletowce na najbardzeh ble

  142. kamila
    3 stycznia 2010 at 13:14 Odpowiedz

    mniam .,………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  143. jasiek
    22 stycznia 2010 at 22:45 Odpowiedz

    omlety sa ok

  144. motylek
    24 stycznia 2010 at 15:22 Odpowiedz

    omlety są pyszne!!!

  145. merlin
    27 stycznia 2010 at 20:44 Odpowiedz

    naprawde mniammmm

  146. mniam
    28 stycznia 2010 at 08:29 Odpowiedz

    naprawde super bardzo mniammmmmmm

  147. Xartas
    13 lutego 2010 at 22:36 Odpowiedz

    lubie placki!

  148. greeg
    17 lutego 2010 at 20:24 Odpowiedz

    suuuper

  149. ALa
    20 lutego 2010 at 14:32 Odpowiedz

    Mam pytanie ile soli i pieprzu??

  150. smakocz
    3 marca 2010 at 15:26 Odpowiedz

    omlet, czyli jaja z \”piperzem\”? hmm

  151. smerfetka
    15 marca 2010 at 10:30 Odpowiedz

    dawno nie jadłam omletów, więc dzisiaj sobie zrobię. A ile tego pipeprzu i soli ???

  152. igor
    18 marca 2010 at 19:42 Odpowiedz

    ok.Ale mogło byc lepsze

  153. q-man
    10 kwietnia 2010 at 19:57 Odpowiedz

    ok

  154. kulbaszy
    18 kwietnia 2010 at 08:43 Odpowiedz

    na kacyka w niedziela jak ulał

  155. milo23165
    19 sierpnia 2010 at 11:26 Odpowiedz

    bardzo pyszny dziekuje

  156. lol
    19 grudnia 2010 at 17:11 Odpowiedz

    Jak bardzo trzeba mieć pusto w glowie by pytać ile soli i pieprzu ?? Kilogram soli i 5 garsci nie zmielonego pieprzu :/ hahahahaha

  157. Ozi
    21 grudnia 2010 at 09:59 Odpowiedz

    Sredniawka.

  158. pan przemek
    7 stycznia 2011 at 19:16 Odpowiedz

    palce lizac

  159. co za
    25 stycznia 2011 at 18:30 Odpowiedz

    nieno nawet dobry ale pez przesady

  160. Ja
    28 stycznia 2011 at 15:16 Odpowiedz

    Bardzo fajne,tylko nie mam kuchenki. Jak to usmażyć na ognisku?

  161. smakosz
    12 lutego 2011 at 13:19 Odpowiedz

    extra!!!!!!!!!

  162. krytyk
    12 lutego 2011 at 13:57 Odpowiedz

    nawet dobry.

  163. eve
    8 kwietnia 2011 at 18:37 Odpowiedz

    polecam dodać jeszcze pęczek natki pietruszki, palce lizać :)

  164. sebwek
    8 kwietnia 2011 at 20:25 Odpowiedz

    dobre i na szybkości

  165. gerwazy
    10 lipca 2011 at 20:16 Odpowiedz

    bardzo dobre na kaca najlepsze stawia na nogi :)

  166. Brun
    25 lipca 2011 at 23:01 Odpowiedz

    Super sprawa, lecz dawajcie tego oleju bo kurcze dałem bez na patelni teflonowej i spód mi tak trochę zaczerniał nie przypalił i psuło mi to smak :/

  167. MaggioBi
    11 października 2011 at 15:46 Odpowiedz

    Haahahah jak koleżanka do mnie przyszła,byłyśmy głodne,a w lodówce prawie nic nie było,więc poszukałyśmy przepisu na omlet i znalazłyśmy!Dzięki:))))

  168. Ucio
    24 października 2011 at 12:49 Odpowiedz

    A może lepiej i zdrowiej na oliwie czy nie bardzo ?? To jest pytanie

  169. Prucha
    14 grudnia 2011 at 20:53 Odpowiedz

    Daje radę

  170. r
    11 lutego 2012 at 08:27 Odpowiedz

    a gdzie maka?

  171. yeti chuligan
    11 lutego 2012 at 09:16 Odpowiedz

    do r: we młynie. mąka jest we młynie. i ewentualnie w biszkopcie, ale nigdy w omlecie

  172. grazia
    1 czerwca 2012 at 01:55 Odpowiedz

    lepiej smazycz na smaluc a tak to ok.

  173. pawelos109
    11 września 2013 at 19:02 Odpowiedz

    bardzo fajny przepis

  174. zuzia
    18 marca 2014 at 16:08 Odpowiedz

    musze wyprubowac nieraz chodzilo mi po glowie takie jedzonko dzieki za przepis

Zostaw komentarz.

*