Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Koktajl z bananami i karobem

Koktajl z bananami i karobem

Domowe chipsy czosnkowe

Domowe chipsy czosnkowe

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Zupa serowo- szpinakowa

Zupa serowo- szpinakowa

Kremowa zupa ze szczypiorku

Kremowa zupa ze szczypiorku

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Prosty chleb z amarantusem

Prosty chleb z amarantusem

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zielone smoothie z herbatą matcha

Zielone smoothie z herbatą matcha

Blok kawowy według Siostry Anastazji

Blok kawowy według Siostry Anastazji

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Omlet z serem

Takie śniadanie pozwoli zmierzyć się z trudami całego dnia

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 10 minut

liczba porcji: 2

składniki:
5 jaj
1 szklanka tartego sera żółtego
olej do smażenia
sól, pieprz
kilka koktajlowych pomidorków do ozdoby

przyrządzanie:

Jajka dokładnie rozmącić mikserem lub ręczną trzepaczką. Dodać sól i piperz. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na duże patleni rogrzać olej. Wlać masę z jaj i smażyć na niewielkim ogniu. Gdy spód się zetnie, wrzucić ser. Przykryć pokrywką i smażyć dalej na niewielkim ogniu lub przed podaniem zapiec przez chwilę w nagrzanym piekarniku. Wierzch udekorować połówkami pomidorków.

loading...