Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak zrobić domowe lody truskawkowe?

Jak zrobić domowe lody truskawkowe?

6 korzyści z jedzenia czereśni!

6 korzyści z jedzenia czereśni!

7 naturalnych antybiotyków

7 naturalnych antybiotyków

Domowy sok z kiwi i pomarańczy

Domowy sok z kiwi i pomarańczy

Nietypowa zupa KASZTANOWA

Nietypowa zupa KASZTANOWA

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

7 produktów, które pomogą ci schudnąć!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

10 produktów, których nie wolno jeść przed snem!

Zupa krem z brokuł

Zupa krem z brokuł

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

10 produktów, które doskonale oczyszczają wątrobę

Domowa pizza pieczona na kamieniu

Domowa pizza pieczona na kamieniu

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

10 najdroższych produktów spożywczych na świecie!

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Jak zrobić truskawkowego shake jak z McDonald`sa?

Bób z sezamem

Bób z sezamem

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

10 owoców, które zawierają najwięcej wody

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Beza z malinami i serkiem mascarpone

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Śródziemnomorska zupa krem z oliwek

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  5. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  6. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*