Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy zakwas na żurek- najprościej

Domowy zakwas na żurek- najprościej

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Oczyszczający koktajl pomidorowy

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Kremowa zupa z gruszką i marchwią

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Pikantne muffiny z fetą, szynką i papryką

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...