Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Ciasteczka z kawałkami białej i ciemnej czekolady

Ciasteczka z kawałkami białej i ciemnej czekolady

Caprese na patyku

Caprese na patyku

Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim

Owocowe szaszłyki z jogurtem greckim

Czosnkowe tagiatelle z krewetkami

Czosnkowe tagiatelle z krewetkami

6 ciekawostek o BURAKACH

6 ciekawostek o BURAKACH

Wiosenna zupa krem z marchewki i pomidorów

Wiosenna zupa krem z marchewki i pomidorów

Pieczony leszcz w ziołach

Pieczony leszcz w ziołach

Ciabatta z oliwkami i suszonymi pomidorami

Ciabatta z oliwkami i suszonymi pomidorami

5 ciekawostek o CIECIORCE

5 ciekawostek o CIECIORCE

Nadziewane awokado – przystawka idealna!

Nadziewane awokado – przystawka idealna!

Jajka wysadzone w bułce!

Jajka wysadzone w bułce!

Pieczone ziemniaczki z cebulą i świeżymi ziołami

Pieczone ziemniaczki z cebulą i świeżymi ziołami

Kremowa zupa ziemniaczana ze szczypiorkiem

Kremowa zupa ziemniaczana ze szczypiorkiem

Dietetyczne ciasteczka gryczane

Dietetyczne ciasteczka gryczane

Zielony omlet ze szpinakiem i parmezanem

Zielony omlet ze szpinakiem i parmezanem

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  5. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  6. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*