Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

ZAKWAS NA BARSZCZ

ZAKWAS NA BARSZCZ

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

Kawowe muffiny

Kawowe muffiny

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...