Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Do jakich produktów pasuje dane wino? Zobacz krótki przewodnik

Do jakich produktów pasuje dane wino? Zobacz krótki przewodnik

8 pomysłów na przechowywanie świeżych ziół w kuchni

8 pomysłów na przechowywanie świeżych ziół w kuchni

Szaszłyki na grilla z DORSZA

Szaszłyki na grilla z DORSZA

Wiśnie na gorąco – sos idealny do lodów

Wiśnie na gorąco – sos idealny do lodów

Najprostszy przepis na placek jogurtowy ze śliwkami

Najprostszy przepis na placek jogurtowy ze śliwkami

Mini serniczki gotowe w 4 minuty!

Mini serniczki gotowe w 4 minuty!

6 ważnych porad dotyczących gotowania rosołu – nie tylko dla początkujących!

6 ważnych porad dotyczących gotowania rosołu – nie tylko dla początkujących!

QUICHE WARZYWNE

QUICHE WARZYWNE

Najlepszy przepis na pieczoną kaczkę

Najlepszy przepis na pieczoną kaczkę

5 rzeczy, których nie wiedzieliście o SZPARAGACH

5 rzeczy, których nie wiedzieliście o SZPARAGACH

Szybka zupa krem z ciecierzycy

Szybka zupa krem z ciecierzycy

Najlepszy przepis na kapuśniak z młodej kapusty

Najlepszy przepis na kapuśniak z młodej kapusty

8 pomysłów na śniadanie na słodko

8 pomysłów na śniadanie na słodko

Gnocchi z truskawkami

Gnocchi z truskawkami

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Jak usmażyć idealnego steka? 7 podstawowych zasad

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Sałatka z ryżem, cukinią, melisą

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...

6 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  5. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  6. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*