Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Cynamonowe zawijaski

Cynamonowe zawijaski

MIĘTOWY sernik na zimno

MIĘTOWY sernik na zimno

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Szybkie ciasto z czerwonej fasoli

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Najprostszy przepis na FRYTKI Z SELERA

Super przekąska – mozzarella sticks

Super przekąska – mozzarella sticks

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Chłodnik z buraka – obiad na upały

Pieczarki nadziewane warzywami

Pieczarki nadziewane warzywami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Duszona cukinia z masłem i przyprawami

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Frittata z boczkiem, jarmużem, serem

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

Botwinka – prosty przepis na zupę z dzieciństwa

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

5 dań z kuchni hiszpańskiej, które każdy z nas powinien spróbować!

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Aromatyczne spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

Ciasto CZEKOLADOWA LAWA – dla uzależnionych od czekolady

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

7 pomysłów na śniadanie DLA MAMY w dniu jej święta

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

Lemoniada truskawkowo-rabarbarowa

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

3 wskazówki dotyczące GOTOWANIA MAKARONU

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...

6 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  5. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  6. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*