Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ŻARCIE NA KÓŁKACH już w ten weekend pod Stadionem Narodowym!

ŻARCIE NA KÓŁKACH już w ten weekend pod Stadionem Narodowym!

Kotleciki ziemniaczane z ziołami

Kotleciki ziemniaczane z ziołami

Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem

Rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem

Egzotyczne OWOCE, które powinniście spróbować!

Egzotyczne OWOCE, które powinniście spróbować!

4 naturalne probiotyki

4 naturalne probiotyki

Sernik amerykański. Cheesecake

Sernik amerykański. Cheesecake

Czy wiesz wszystko o kaszy jaglanej?

Czy wiesz wszystko o kaszy jaglanej?

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem

4 egzotyczne warzywa, które koniecznie powinniście spróbować!

4 egzotyczne warzywa, które koniecznie powinniście spróbować!

Pyszne tartaletki z porzeczkami!

Pyszne tartaletki z porzeczkami!

Sałatka na ciepło z jarmużem

Sałatka na ciepło z jarmużem

Lemon curd. Krem cytrynowy

Lemon curd. Krem cytrynowy

Ekstrakt z wanilii

Ekstrakt z wanilii

Domowy tort migdałowy

Domowy tort migdałowy

Kurczak panierowany w pumperniklu

Kurczak panierowany w pumperniklu

3 powody, dla których warto PIĆ WINO!

3 powody, dla których warto PIĆ WINO!

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  5. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  6. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*