Polecamy

Burger wołowy po polsku

Burger wołowy po polsku

Cevapi z grilla po chorwacku

Cevapi z grilla po chorwacku

Zapraszamy na Wege Bazar!

Zapraszamy na Wege Bazar!

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

Podobne artykuły

10 Komentarzy

  1. piachoo
    13 maja 2007 at 13:49 Odpowiedz

    pyyycha :) marokanska oliwa z oliwek rzadzi! szkoda, ze takie to male :/

  2. pudernica
    18 maja 2007 at 13:06 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  3. pudernica
    18 maja 2007 at 13:08 Odpowiedz

    pyszne! szybkie i pyszne. jak sie doda troszke sera lazur jest jeszcze lepsze.

  4. thQGMvFXVSJuEX
    4 września 2011 at 11:18 Odpowiedz

    You saved me a lot of haslse just now.

  5. marcel
    6 listopada 2011 at 14:11 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

  6. oluś
    14 listopada 2011 at 16:17 Odpowiedz

    pycha

  7. nzhmZGLfnIwrbcJHW
    11 marca 2012 at 09:25 Odpowiedz

    WitamPsucie się owocf3w pomidora na kakzcrzu jest chyba najbardziej popularnym problemem przy uprawie. Jest to spowodowane najczęściej chorobą grzybową, tzw. zarazą ziemniaka. Dochodzi do tego, gdy przez kilka dni nieustannie pada, a temperatura otoczenia wynosi mniej niż 15baC. Przy ich uprawie należy stosować płodozmian, tzn. pomidor przez trzy cztery lata nie może rosnąć w tym samym miejscu oraz tam, gdzie rosły ziemniaki (ważne jest rf3wnież jesienne usunięcie pozostałości po obu tych roślinach nie nadają się nawet na kompost). Jeżeli sami planujemy wyhodować rozsadę, podłoże musi być wolne od wszelkich patogenf3w. Można je wysterylizować parą wodną lub w metalowym pojemniku wstawić na pf3ł godziny do piekarnika, jeśli oczywiście nie będzie to za duża ilość. Profilaktycznie po posadzeniu młodych sadzonek pomidora można wykonać oprysk roztworem Miedzian 50 WG lub Biosept 33SL . Taki zbieg stosuje się rf3wnież w momencie pojawienia się niepokojących plam na liściach pędach lub owocach. W razie jakichkolwiek jeszcze wątpliwości czekam na pytania.Pozdrawiam, Sylwia

  8. dNPXMqsaqxxDtrVKmb
    27 marca 2013 at 02:04 Odpowiedz

    Super sprawa Michale, grunt to dobra orgjaizacna dnia i pozytywne nastawienie do treningu Sam niekiedy się z tym borykałem, ale po obraniu celu wszystko idzie łatwiej. Kolejna sprawa to prowadzenie dzienniczka treningowego. Nic tak chyba nie dodaje skrzydeł, jak sięganie do dawnych zapiskf3w (sam zobaczysz to za kilka tygodni) kiedy rozpoczynaliśmy od 1-2km truchtu by po pewnym czasie podwoić, potroić albo tą objętość!

  9. q
    13 czerwca 2013 at 19:51 Odpowiedz

    q

  10. FBIGrzes
    30 grudnia 2013 at 19:39 Odpowiedz

    Mniam ale dobre :)

Zostaw komentarz.

*