Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

Omlet ze szpinakiem

Świeże, lekko blanszowane liście szpinaku mogą być ciekawym dodatkiem do omletu

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 2

składniki:

6 jaj
200 g liści szpinaku
3 łyżki tartego żółtego sera
ząbek czosnku
sól, pieprz
olej do smażenia

przyrządzanie:

Liście szpinaku umyć, osuszyć, usunąć ogonki. Wrzucić na średnio rozgrzany tłuszcz na dwie patelnie. Chwilę dusić, po czym rozprawadzić na całej powierzchni patelni. 
Jaja zmiksować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, tarty ser. Wlać po połowie na patelnie, przykryć i smażyć na niewielkim ogniu do momentu ścięcia się masy jajecznej. Podawać natychmiast.

loading...