Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Mus czekoladowy z banana i awokado

Mus czekoladowy z banana i awokado

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Lody wodne o smaku malinowym

Lody wodne o smaku malinowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Wegańskie burgery z buraków

Wegańskie burgery z buraków

Koktajl z kefirem i owocami

Koktajl z kefirem i owocami

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Pancakes z malinami

Pancakes z malinami

Lody z mrożonych bananów

Lody z mrożonych bananów

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Panini

To stosunkowo proste - panini to po prostu, po włosku: kanapka. Zdziwiłby się jednak ten, kto stwierdziłby, że nie obowiązują tu żadne zasady.

Trzy rodzaje pieczywa, których używa się do robienia panini to ciabatta, rosetta lub bagietka. Pieczywo przecina się skośnie na pół, a dodatkowo na pół. Wielokrotnie jest podgrzewana lub podpiekana, ale wtedy warzywa dodaje się bezpośrednio przed podaniem na stół lub do ręki, bo panini często serwuje się z przenośnych barów.

I choć niby wszyscy wiemy jak kanapka smakuje, ta we Włoszech, ze świeżą mozarellą, świeżą bazylią z dodatkiem szynki parmeńskiej smakuje zjawiskowo.

A jaki jest Wasz ulubiony patent na panini?

loading...