Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Panini

To stosunkowo proste - panini to po prostu, po włosku: kanapka. Zdziwiłby się jednak ten, kto stwierdziłby, że nie obowiązują tu żadne zasady.

Trzy rodzaje pieczywa, których używa się do robienia panini to ciabatta, rosetta lub bagietka. Pieczywo przecina się skośnie na pół, a dodatkowo na pół. Wielokrotnie jest podgrzewana lub podpiekana, ale wtedy warzywa dodaje się bezpośrednio przed podaniem na stół lub do ręki, bo panini często serwuje się z przenośnych barów.

I choć niby wszyscy wiemy jak kanapka smakuje, ta we Włoszech, ze świeżą mozarellą, świeżą bazylią z dodatkiem szynki parmeńskiej smakuje zjawiskowo.

A jaki jest Wasz ulubiony patent na panini?

loading...