Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Pasta niejedno ma imię

Wykaz wszystkich rodzajów makaronów, udostępniony przez wikipedię, zawiera grubo ponad 100 nazw. Bo przecież inny makaron wybierzemy do alio, a inny do sosu z cukini i łososia. Oto kilka propozycji na szybkie i efektowne dania główne z makaronu.

Na początku polecimy wspomniany już klasyczny zestaw czyli SPAGHETTI ALIO, dobry na tę porę roku ze względu na zawartość czosnku. Zostając przy spaghetti, a polecając coś, co zadowoli miłośników mniej zdecydowanych smaków, polecamy makaron ów w SOSIE Z AWOKADO I RICOTTY.

Niezwykle efektowne, a zarazem proste, do przyrządzenia o każdej porze roku jest PENNE Z CUKINIĄ I ŁOSOSIEM. Na bazie tej ryby przygotujemy też niezwykle intensywne w smaku FUSILLI Z ŁOSOSIEM W SOSIE MUSZTARDOWYM. Jeśli tego typu wyraziste smaki przypadły nam do gustu, polecić możemy także ZITE Z ANCHOIS I TUŃCZYKIEM. A skoro jesteśmy przy rybach i owocach morza, polećmy zaskakujące MAKARONOWE PACZUSZKI Z KREWETKAMI.

Powracając do klasycznych włoskich dań, polecić można SPAGHETTI PRIMAVERA. Równie szybkie i zaspakajające wymagania nawet najbardziej wyrafinowanego podniebienia jest FARFALLE Z PORAMI I CUKINIĄ. Trochę cierpliwości trzeba, by przygotować CANNELONI Z GRZYBAMI W SOSIE ŚMIETANKOWYM, ale jego smak wynagrodzi nam włożony wysiłek.

Na koniec nie zapominajmy o lasagniach. Zarówno ta Z WARZYWAMI, jak i Z GRZYBAMI, będą smakować nawet tym osobom, które w życiu nic poza schabowym i rosołem nie próbowały.

Przypomnimy też naszą zasadę, która w szczególności przy pastach ma niezwykłe znaczenie – podane przepisy mogą być tylko punktem wyjścia do Waszych własnych poszukiwań kulinarnych i eksperymentów.