Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

10 produktów z największą ilością CYNKU

10 produktów z największą ilością CYNKU

Penne z sosem dyniowym

Dopóki dynia nadal jest dostępna w warzywniakach, warto ją wykorzystać. Nie tylko posiada niezliczone ilości witamin i wartości odżywczych, ale potrafi nadać potrawom niesamowity smak. My uwielbiamy makaron z sosem dyniowym. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście zrobić go samodzielnie - najwyższy czas nadrobić zaległości!

składniki:
 

  • 400g dyni Hokkaido
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 250ml bulionu
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, imbir mielony
  • 50ml słodkiej śmietany 30- 36%
  • 300g makaronu penne
  • 4 łyżki pestek z dyni
  • sałata rukola
  • olej z pestek dyni
  • parmezan

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...