Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Energetyczna owsianka śniadaniowa

Energetyczna owsianka śniadaniowa

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Frytki z AWOKADO!

Frytki z AWOKADO!

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Idealny kompot do obiadu

Idealny kompot do obiadu

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Sałatki z mięsem – 10 najlepszych przepisów

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Grzanki z serem z patelni – bardzo szybkie śniadanie

Biała herbata z suszonymi malinami

Biała herbata z suszonymi malinami

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Prosta przekąska, która zachwyca smakiem. Idealna na przyjęcia i inne spotkania ze znajomymi. Dziś przedstawiamy wersję wege - pieczarki nadziewane samymi warzywami.

składniki:

  • 4 spore pieczarki
  • 1 średni pomidor
  • 1/4 czerwonej papryki
  • żółty ser (4 plastry)
  • szczypiorek (około 1 - 2 łyżek)
  • natka pietruszki (około 1 - 2 łyżek)
  • płatki chilli
  • sól
  • pieprz
  • oliwa/olej

przyrządzanie:

1. Pieczarki obierz ze skórki i umyj, a następnie oddziel kapelusze od nóżek.

2. Za pomocą łyżeczki wybierz brązowe blaszki z kapelusza.

3. Pokrój nóżki pieczarek na bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki.

4. Pokrój paprykę na bardzo drobną kostkę.
5. Poszatkuj natkę i szczypiorek.
6. Pokrój pomidora na bardzo drobną kostkę.
7. Wszystkie składniki na farsz wymieszaj z odrobiną oleju (oliwy). Dopraw solą, pieprzem i chilli (farsz ma być lekko pikantny).
8. Nakładaj farsz do kapeluszy.
9. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
10. Pieczarki ułóż na kratce umocowanej w formie do pieczenia (takiej, w której piecze się kurczaka). Dzięki temu woda z pieczarek będzie kapać do brytfanki.
11. Piecz około 15 -20 minut (w zależności od piekarnika) – pieczarki mają być zarumienione.
12. W międzyczasie przygotuj ser żółty.
13. Nałóż ser na pieczarki i ponownie włóż do piekarnika – tylko do momentu zapieczenia sera.