Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

Prosty sos do KREWETEK

Prosty sos do KREWETEK

Bezy z pistacjami

Bezy z pistacjami

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i  Gordona Ramsaya

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i Gordona Ramsaya

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

Ryż na mleku z rabarbarem

Ryż na mleku z rabarbarem

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

3 składnikowy sos do makaronu

3 składnikowy sos do makaronu

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Prosta przekąska, która zachwyca smakiem. Idealna na przyjęcia i inne spotkania ze znajomymi. Dziś przedstawiamy wersję wege - pieczarki nadziewane samymi warzywami.

składniki:

  • 4 spore pieczarki
  • 1 średni pomidor
  • 1/4 czerwonej papryki
  • żółty ser (4 plastry)
  • szczypiorek (około 1 - 2 łyżek)
  • natka pietruszki (około 1 - 2 łyżek)
  • płatki chilli
  • sól
  • pieprz
  • oliwa/olej

przyrządzanie:

1. Pieczarki obierz ze skórki i umyj, a następnie oddziel kapelusze od nóżek.

2. Za pomocą łyżeczki wybierz brązowe blaszki z kapelusza.

3. Pokrój nóżki pieczarek na bardzo drobną kostkę. Przełóż do miseczki.

4. Pokrój paprykę na bardzo drobną kostkę.
5. Poszatkuj natkę i szczypiorek.
6. Pokrój pomidora na bardzo drobną kostkę.
7. Wszystkie składniki na farsz wymieszaj z odrobiną oleju (oliwy). Dopraw solą, pieprzem i chilli (farsz ma być lekko pikantny).
8. Nakładaj farsz do kapeluszy.
9. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
10. Pieczarki ułóż na kratce umocowanej w formie do pieczenia (takiej, w której piecze się kurczaka). Dzięki temu woda z pieczarek będzie kapać do brytfanki.
11. Piecz około 15 -20 minut (w zależności od piekarnika) – pieczarki mają być zarumienione.
12. W międzyczasie przygotuj ser żółty.
13. Nałóż ser na pieczarki i ponownie włóż do piekarnika – tylko do momentu zapieczenia sera.