Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Pierogi z serem i sosem karmelowym z migdałami

Pierogi z serem na słodko to klasyczna potrawa, która na stałe zadomowiła się na naszych stołach. Smaczne i pożywne, polane śmietanką lub posypane cukrem pudrem, są jednym z ulubionych dań zarówno młodszych, jak i starszych smakoszy. Pierogi z serem zazwyczaj kojarzą się z sielskim obiadem u mamy lub babci, tymczasem przy odrobinie inwencji można stworzyć z nich iście królewską ucztę dla najbardziej wybrednych gości. Będą z pewnością zaskoczeni mogąc poznać nowe oblicze tak dobrze znanej im potrawy. Przygotowanie pierogów może być czasochłonne, dlatego osobom liczącym każdą minutę firma Jawo poleca mrożone Pierogi z serem, po ugotowaniu od razu gotowe do spożycia. Będą one podstawą Pierogów z sosem karmelowym z migdałami. Do przygotowania dania potrzebne będą następujące składniki: – 1 opakowanie pierogów z serem Jawo – 100 g cukru – 70 g płatków migdałowych – 50 ml brandy – 100 ml wody Sposób przygotowania: Aby przyrządzić sos, należy w rondelku rozgrzać cukier i poczekać, aż zbrązowieje. Tak uzyskany karmel trzeba połączyć z wodą i odparować ½ objętości. Następnie należy dodać płatki migdałowe oraz brandy i gotować jeszcze przez ok. 5 minut. Ciepłym sosem polać świeżo ugotowane pierogi Jawo – i gotowe! Tak, jak niewielki dodatek potrafi zmienić charakter stroju, tak sos zmienić może charakter potrawy. Oto dzięki przepysznej polewie migdałowo – karmelowej dobrze znane pierogi z serem stać się mogą oryginalnym i wyrafinowanym daniem z najwyższej półki.