Polecamy

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pizza – cienkie ciasto

Jedna z dwóch proponowanych przez nas podstaw do przygotowania tradycyjnego włoskiego dania

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 20 min przygotowanie + 1,5h wyrastanie ciasta

liczba porcji: 2

składniki:
400 g mąki 40 g drożdży 6-7 łyżek oliwy z oliwek woda pół łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek

przyrządzanie:

Drożdże rozdrobnić i rozmieszać z trzema łyżkami wody, połową łyżeczki cukru i szczyptą soli. Dodać trzy łyżki mąki, dokładnie wymieszać i wyrobić z ciasta wałek. Odstawić na pól godziny w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypać do dużej miski, wymieszać z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli i pieprzu i ziołami. Zrobić wgłębienie, wlać oliwę z oliwek, jedną czwartą szklanki wody i wymieszać łyżką. Dodać wałek przygotowanego wcześniej ciasta. Zagnieść dokładnie na jednorodną masę. Uformować dwie kule i odstawić na godzinę do wyrastania w ciepłe miejsce.
Ciasto rozwałkować na okrągły placek o grubości około 3 mm i ponakłuwać je widelcem.

Podobne artykuły

99 Komentarzy

  1. kuba
    9 sierpnia 2005 at 14:21 Odpowiedz

    zarąbisty przepis

  2. ryan
    19 sierpnia 2005 at 09:33 Odpowiedz

    skoro tak mówisz trzeba sprubować

  3. Ania
    19 sierpnia 2005 at 13:13 Odpowiedz

    wyprobowalam go i niestety nie wyszedl :-(

  4. Adam
    11 września 2005 at 19:00 Odpowiedz

    testowałem to masę razy i zawsze wychodzi fantastycznie :) na imprezach u znajomych często robię bo im smakuje :)

  5. Klarnet
    19 września 2005 at 15:36 Odpowiedz

    moze to glupie pytanie, ale na jaka temp i jaki czas do piekarnika?

  6. Palce_lizać
    20 września 2005 at 09:25 Odpowiedz

    Klarnet – to zależy jaka pizzę robisz – zobacz w konkretnych przepisach.

  7. aasdrr
    27 października 2005 at 11:59 Odpowiedz

    Pycha świetna pizza

  8. ANULKA 1955
    30 października 2005 at 00:50 Odpowiedz

    SUPER PIZZA – PALCE LIZAĆ TAK WSZYSCY MÓWIĄ – JEST SPRAWDZONA

  9. Aneta
    31 października 2005 at 19:13 Odpowiedz

    pizza jest niebo w gebie:)

  10. Alina
    31 października 2005 at 19:14 Odpowiedz

    Pizza jest bardzo smaczna…. 100 razy ja robilam…:)))

  11. piotrek5
    1 listopada 2005 at 10:32 Odpowiedz

    ja nie umiem robic pizzy

  12. megi15ks
    1 listopada 2005 at 10:33 Odpowiedz

    próbowałam robic z paru przepisów ale ciasto jest twardawe jak kamien

  13. aga379
    23 listopada 2005 at 09:52 Odpowiedz

    KATASTROFA, szykowałam się na pyszną kolację i skończyło się na pizzy z Pizzeri. Przepis do niczego.

  14. Palce_lizać
    23 listopada 2005 at 10:46 Odpowiedz

    Aga – a może cos źle zrobiłaś. Napisz do nas na maila palcelizac@palcelizac.pl . Pomożemy!

  15. a12
    23 listopada 2005 at 15:30 Odpowiedz

    a po kiego diabla proszek do pieczenia w pizzy gdy sa drozdze.jeszcze sody oczyszczonej brakuje do kompletu!!!

  16. matlik
    27 grudnia 2005 at 19:55 Odpowiedz

    moja sioa właśnie robi ale czuje że nic ztego nie będzie:))))))))))))))

  17. krychu
    6 stycznia 2006 at 11:42 Odpowiedz

    wszystko kul. Ale ciasto to sie wyrabia cholernie dlugo i jakies takie gumowe caly czas jest….no ale zobaczymy jak wyrosnie co z tego wyjdzie

  18. tygrys160
    16 stycznia 2006 at 14:38 Odpowiedz

    Wyborna , prawdziwa włoska pizza na cienkim cieście .

  19. Przemądrzała
    10 lutego 2006 at 13:05 Odpowiedz

    Ja ta lubię tylko moją PIZZĘ. Inne są okropne!!!!

  20. Mamulas
    10 lutego 2006 at 13:08 Odpowiedz

    Ten przepis jest wspaniały!!! Pyszna PIZZZZA!

  21. agnieszka
    18 lutego 2006 at 10:28 Odpowiedz

    ciasto-REWELACJA!!!!!!!! polecam wszystkim. robiłam juz tysiace ciast i zadne mi nie wychodzilo a to wyszlo mi swietne. jest pyyyszne, naprawde! dzieki za przepis:))) pozdrawiam

  22. Zły Anioł
    25 lutego 2006 at 12:32 Odpowiedz

    Mam pytanko… a czy końecznie trzeba użyć proszku do pieczenia jeżeli używamy drożdży?

  23. Palce_lizać
    25 lutego 2006 at 12:45 Odpowiedz

    Nie jest to konieczne, ale naszym zdaniem ciasto z odrobiną proszku do pieczenia wyjdzie lepsze…

  24. Śruba
    5 marca 2006 at 10:31 Odpowiedz

    :) mniam

  25. joŁ
    8 marca 2006 at 17:39 Odpowiedz

    eeeemano jutro chyba zrobie tą pizze to beedzie moja pierwsza;PP

  26. andy_andre
    11 marca 2006 at 18:40 Odpowiedz

    kapitalna sprawa

  27. ja
    16 marca 2006 at 16:00 Odpowiedz

    czemu te kule nie chcą mi rosnąc:((((

  28. Palce Lizać
    17 marca 2006 at 18:12 Odpowiedz

    częstym powodem są fatalnej jakosci drożdże – trzeba kupować jak najbardziej świeże i jak najlepszego producenta. Dobre drożdże to przy ciescie na pizzę 70 % sukcesu.

  29. Ja
    17 marca 2006 at 22:52 Odpowiedz

    a jednak wyroslo zajebiscie super sprawa! !!!!!!!!! polecam dla kazdego!

  30. ttt
    18 marca 2006 at 16:58 Odpowiedz

    która

  31. aga
    20 marca 2006 at 20:36 Odpowiedz

    ja nie robiłam od wielu lat żadnego ciasta i co z tego?

  32. sarka-kosiarka
    12 kwietnia 2006 at 19:55 Odpowiedz

    jadlam już tę pizze ale jadlam tez jeszcze smacznejsze

  33. kasia
    5 sierpnia 2006 at 20:07 Odpowiedz

    nie mam drożdży… do sklepu daleko a głodna jestem

  34. Izunia
    16 sierpnia 2006 at 10:06 Odpowiedz

    Kolezanka wloszka mi mowi ze do pizzy sie dodaje zero drozdzy

  35. tuiza
    17 sierpnia 2006 at 13:53 Odpowiedz

    kucharz z pizzerii w Toskanii tłumaczył mi, że w Polsce nigdy nam nie wyjdzie włoskie ciasto bo oni go robią na specjalnej mące, której u nas nie uświadczyssz

  36. Kiry
    25 sierpnia 2006 at 08:00 Odpowiedz

    przepis na cienkie ciasto (ja tylko takie toleruje)
    2-3 szklanki mąki pszennej (typ 500)
    pół opakowania drożdzy suszonych (jaieś 3-4 gramy) np Dr Oetker
    płaska łyżeczka soli
    płaska łyżeczka cukru
    do dwóch łyżek stołowych olivy z olivek
    2/3 szklanki mleka 3,2% (ok 200ml)
    można dodać troszke oregano i bazyli

    składniki wsypać do miski, wymieszac, dolać mleka, olivy i mieszacz, ugniatać. Po ugnieceniu dać ciastu odpocząć ze 2-3 godziny, troszke może podrosnąć, ale tylko troszke, bo chcemy mieć placek cieniutki a nie gnieciucha w stylu Pizza HUt czy Telepizza (stąd też śladowa ilość drożdży)
    Rozgrzewamy piekarnik do 200-225 st C, sypiemy troche mąki na blache i kładziemy na niej rozwałkowane ciasto. Ja rozwałkowuje je na blasze, zmieniając strony wałkowania, aby nie przywierała do blachy.
    Smarujemy sosem, dajemy dodatki i do pieca na 10-12 minut
    Ciasta powinno wystarczyc na 2 blachy

    Wyrobione i odstane ciasto można schować do lodówki nawet na 1-2 dni. Jest potem jeszcze lepsze niż takie po 2-3 godzinach od zrobienia!! Wypróbowane!! Smacznego

  37. geniusz ...
    18 września 2006 at 12:10 Odpowiedz

    żaden włoch do pizzy drożdzy nie dodaje !!!
    no co wy… chyba od kuronia sie uczycie … tyragedia ! pizza na drożdżach to karpatka pizza hahahaha !!! tragedia nad tyragedie …
    go vegetarian paskudy !!!

  38. anulek
    18 września 2006 at 12:56 Odpowiedz

    trzeba miec troche talentu zeby ci wyszla pizza smaczna.Probowac kazdy moze…….

  39. pizzero
    24 września 2006 at 13:58 Odpowiedz

    Z mojego doświadczenia wynika że dobre cienkie ciasto powinno być jak najbardziej prymitywne. W polskich warunkach najlepsze skłądniki to: 1) mąka, najlepiej podła do ciasta pierogowego, wrocławska a nie żadna tortowa, 2) zaczyn drożdżowy jak do chleba czyli drożdze w małej ilości plus odrobina cukru i ciepłej wody odstawione na parę minut do sfermentowania 3) sól 4) oliwa 5) ciepła woda; z tego trzeba zrobić jednolitą masę i rozwałkować lub ugnieść na cienki placek. Konsystencja powinna być taka żeby to sie nie rozlatywało, ciasto powinno być w miarę suche i lekko oprószone mąka – tylko takie ładnie sie przypieka dajac efekt zbliżony do podpłomyka w piecu chlebowym. Żadnego mleka i broń boże jajek! Nie przesadzać z wyrastaniem – odstawianie na półgodziny to absurd – cienki wyrasta w ciągu kilku minut, piec co najmniej w 200 st.C i najlepiej krótko, tak żeby nie przesuszyć, kilka minut. Przygotownie i samo pieczenie jest bardzo szybkie, no i najważniejsze żeby sos byl ze świeżych pomidorów i najlepiej bardzo mokry. Tak naprawdę ważne są szczegóły i doświadczenie. To bardzo prawdopodobne że cienkie udaje sie całkiem dobrze bez drożdży.

  40. fugigu
    5 listopada 2006 at 19:33 Odpowiedz

    bez sensu…

  41. Dorota
    25 lutego 2007 at 21:31 Odpowiedz

    spróbuje bardzo chętnie

  42. polka
    18 marca 2007 at 12:52 Odpowiedz

    pani Doroty przepis na ciasto jest bardzo dobry ponieważ ciasto a wogóle pizza powstala bardzo dawno temu i to jest bardzo dobry przepis

  43. Krzysztof
    9 maja 2007 at 23:27 Odpowiedz

    MIlo mi przygladac sie tej dyskusji.Ja od malego nie wiele mialem wspolnego z gotowaniem lecz okolicznsci sprawily ze mieszkajac 14miesiecy w Neapolu i pracujac w pizzeri wiem to i owo :) ….nie bede sie rozpisywal co i jak (przepis itp itd)zero drozdzy! lepiej wyzocic ciasto do kosza jesli nie zejdzie danego dnia ale zero drozdzy!naprawde.zrobic,odlozyc w temperature pokojowa na 1,5h potem na noc do lodowki potem jeszcze raz przeobic i za 2 h jest idealne!

    (dzis sam prowadze pizzerie na podkarpaciu) pozdrawiam

  44. mike
    11 maja 2007 at 17:23 Odpowiedz

    drożdże drożdże drożdże drożdże!!!!!!!!!!!!!!!!!
    nie macie czegos bez drożdży bo mnie juz szlag trafia czy z drożdżami bedzie cienkie ciasto???!!! nie nigdy!!!! zawsze wyrosnie jak nie wiem co

  45. tdp
    12 czerwca 2007 at 14:39 Odpowiedz

    o mamma!

  46. camil
    17 czerwca 2007 at 19:57 Odpowiedz

    mike ma racje.. zawsze na drożdżach wyrasta 3 centymetrowe ciacho i człowiek sie nażre dwoma kawałkami a na 3ci juz nie ma miejsca, a reszte pizzy trzeba zamrażać..a tradycyjna pizza powinna byc na cienkim cieście..jezeli ktos zna jakis sprawdzony przepis to byłbym wdzieczny.. grubemu ciastu w pizzy trzeba powiedzieć NIE !!!!!

  47. marek z mielca
    25 czerwca 2007 at 12:41 Odpowiedz

    zainteresowal mnie ten przepis a ze dzis sam zostalem z synem w domu a moje zdolnosci kulinarne ograniczaja sie do jajecznicy wlasnie probuje cos ambitniejszego, no ciekaw jestem ; pozdrawiam

  48. Dorsi
    26 lipca 2007 at 08:26 Odpowiedz

    Ja właśnie z takiego przepisu robię pizzę i jest wyśmienita. Jedyna różnica to taka że ja od razu zagniatam ciasto z całości i wcale nie czekam aż urośnie, rośnie w piekarniku :). Aha, robiłam też z krupczatki, też je smaczna. Pozdrawiam.

  49. Zalamana
    30 lipca 2007 at 11:37 Odpowiedz

    CO JA MAM ZROBIC?! Z ZADNEO PRZEPISU PIZZA NIE WYCHODZI NA CIENKIM CIESCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  50. Kasiek
    12 sierpnia 2007 at 22:27 Odpowiedz

    przepis świetny! trzeba jednak pamiętać, że aby uzyskać cienkie ciasto należy je cienko rozwałkować (nawet na 1-2 mm jak ktoś lubi bardzo cienkie), a po wyłożeniu na blasze nakłuć je widelcem. co do ciasta bez drożdży to w najbliższym czasie spróbuję!

  51. sara
    13 sierpnia 2007 at 11:41 Odpowiedz

    super przepis mam zamiar zrobić tą pizze ale nie wiem ile ma ona sie piec ,,,ile zawsze pieczecie?????pozdrawiam

  52. kasiek
    13 sierpnia 2007 at 17:23 Odpowiedz

    ja piekłam naprawdę cienko rozwałkowane ok.10 min

  53. Moniś
    15 sierpnia 2007 at 23:01 Odpowiedz

    upiekłam ciasto, było cieńsze niz w pizzeriach. Co prawda nie pozwoliłam aby drozdze rozly zbyt dlugo. Ciasto było wysmienite (troche zniemilam przepis, co do wagi, przypraw i ziół – dodalam tylko oregano, sol i pieprz) Ale drozdzy było 40 dag. czyli tyle ile trzeba. Serdecznie polecam!

  54. Izcia
    25 sierpnia 2007 at 11:18 Odpowiedz

    Nie ma szans żeby z drożdżami było cienkie ciasto!!!!!!!!!! Według mnie lepiej dać proszek do pieczenia, ale nie wiem… specem nie jestem :-/

  55. Bedeu
    16 września 2007 at 13:55 Odpowiedz

    Wczoraj zrobiłem ciasto według tego przepisu i… Hmmm… Wyszlo cienkie, owszem, tyle ze nie rozwałkowywałem ale rozgniatałem palcami na cienki placek. Problem jednak mialem z wardością ciasta. Piekąc pizze 20 min spod robil sie twardy, w 15 min było już lepiej. Myśle że troche mniej mąki i było by w sam raz:)

  56. Jedrek21
    10 grudnia 2007 at 17:19 Odpowiedz

    siemasz mam takie pytanie jak zrobic ciasto do pizzy bez drozdzy bo w pizzeiach jest takie bez i koniecznie potrzebuje bo chce dzis zrobic dla siebie i dziewczyny pozdraweiam :)

  57. spec
    1 stycznia 2008 at 20:21 Odpowiedz

    już robiłem pizzę z kilku przepisów. Muszę przyznać, iż ten jest nteresujący. P.S. Bez drożdży pizza nie urośnie i otrzymujemy opłatek wigilijny ^^ :)

  58. kwiatas
    3 lutego 2008 at 14:02 Odpowiedz

    cisto na pizze bez drozdzy ; o ?:D to laaaaaaaadnie…pracowalem w 4 pizzeriach i nie slyszalem o tym….zawsze uzywalismy drozdzy :) wiec niestety chyba :P

  59. Smakosz
    16 lutego 2008 at 11:20 Odpowiedz

    Ciasto wyszło SUPER. Cienkie i smaczne. POLECAM!!!

  60. karol
    19 lutego 2008 at 13:40 Odpowiedz

    mam 16 lat i jestem i te ciasto nie urośnie bez drożdży.Lepiej je dodać pozdro

  61. Lukas
    25 marca 2008 at 12:19 Odpowiedz

    Strasznie suche to ciasto sie zrobilo … moze wina piecyka ale smaczne Polecam przepis

  62. kama
    6 kwietnia 2008 at 16:11 Odpowiedz

    wlasnie szukam przepisu na prawdziwe cienkie ciato, takie wloskie ;) bo jesli chodzi o nasze pizzerie to serwuja pizze europejska z ogromna iloscia dodatkow a tak naprawede wloska jest calkiem prosta ale za to jaka smaczna. Przetestuje ten przepis tylko trzeba wziac pod uwage to ze piekarnik to nie piec;)

  63. seta
    12 kwietnia 2008 at 11:55 Odpowiedz

    nigdy takiego niejadłem sprubujcie

  64. mala
    19 kwietnia 2008 at 16:39 Odpowiedz

    Tak apropo ciasta bez dodatku drożdzy…pragnę was zmartwić, jest takowe, to ciasto nosi nazwę \”ciasto chlebowe\”!

  65. kuchara
    20 kwietnia 2008 at 15:18 Odpowiedz

    czytajcie uważnie, to nie jest ciasto bez drożdży. musi się udać!

  66. wg
    22 kwietnia 2008 at 17:51 Odpowiedz

    super ciasto

  67. jaaa
    20 maja 2008 at 19:23 Odpowiedz

    czy ta pizza smakuje jak z pizzeri ??

  68. nymphetamine
    26 czerwca 2008 at 23:39 Odpowiedz

    ten przepis jest fantastyczny! zazwyczaj pizze które robiłam wychodziły z zakalcem, a teraz ciasto wyszło świetne, polecam :)

  69. man
    3 lipca 2008 at 10:37 Odpowiedz

    nawet nie napisali ile wody trzeba dać :(

  70. Kai
    14 sierpnia 2008 at 11:17 Odpowiedz

    „man nawet nie napisali ile wody trzeba dać :(”
    a przepis czytałeś??

  71. basiak
    23 września 2008 at 19:01 Odpowiedz

    ale jak to jest ciasto drożdżowe, to po co proszek do pieczenia???

  72. Kai
    24 września 2008 at 16:39 Odpowiedz

    Kto to wie? może dal ulepszenia efektu czy coś :]

  73. kiu_ban
    28 września 2008 at 17:45 Odpowiedz

    wszystkie komentarze sa dobre

  74. pizza szef
    30 września 2008 at 22:31 Odpowiedz

    moze cos z tego wyjdzie ale napewno nie pizza wloska hehe

  75. jean
    8 października 2008 at 12:47 Odpowiedz

    ciasto do pizzy rozwalkowac walkiem HA HA HA dobre dobre

  76. drozd
    25 października 2008 at 16:23 Odpowiedz

    widze ze tutaj nikt nie ogarnia prawdziwego ciasta na pizze. najwazniejsza jest prostota czyli maka tpu 00 najlepiej woda cukier sol drozdze i oliwa z oliwek a jakie proporcje to juz sami odkryjcie. pozdrawiam

  77. gosciu:P
    5 listopada 2008 at 13:22 Odpowiedz

    hmmm ja tam widze ile wody trzeba dac a okulary nosze tak jakby…

  78. piekaż
    5 listopada 2008 at 20:42 Odpowiedz

    przepis chyba wźięty z twojej głowy bo jak są drożdze to poco proszek do pieczenia

  79. xxx
    27 lutego 2009 at 14:26 Odpowiedz

    jean chyba,że ty masz mrożone ciasto to nie wałkujesz

  80. janek
    16 marca 2009 at 12:37 Odpowiedz

    Ja robię ciasto na pizze na włoskim zaczynie \”biga\” i z dodatkiem ugotowanego ziemniaka w mundurku ;)

    Cisto pierwsza klasa…

  81. włoch
    22 marca 2009 at 16:41 Odpowiedz

    Dobre ciasto to podstawa:20 g drożdży
    1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyzki oliwy
    1 jajko i około 600 g mąki typ 00

  82. duchadb
    8 lipca 2009 at 13:58 Odpowiedz

    Ja robię pizze z bardzo podobnego przepisu, nie wiem czy jest włoska, czy nie. Wiem natomiast, że dla mnie jest najlepsza. Może warto spróbować zanim zaczniecie kogoś krytykować.

  83. olati
    30 sierpnia 2009 at 21:15 Odpowiedz

    kto tu ma racje nie wie nikt.po zapoznaniu się z wszystkimi komentażami-zjem kanapkę.PA

  84. kapitan drozd
    4 września 2009 at 14:13 Odpowiedz

    ciekawe ile jest \’włoskich\’ przepisów na polskie pierogi… – pewnie tyle samo co was, krytykanci.
    PS. Nie ma jednego przepisu !

  85. donia
    2 listopada 2009 at 20:22 Odpowiedz

    jutro spróbuję przepisu , biada jak nie wyjdzie;)

  86. pik
    17 grudnia 2009 at 14:03 Odpowiedz

    Nie wiem po co proszek do pieczenia razem z drożdżami? Mam super patent na szybkie rośnięcie ciasta: zawsze wstawiam plastikową miskę z ciastem do garnka z ciepłą wodą – ciasto rośnie błyskawicznie! Nie można przesadzić z temperaturą wody – max 40st. C! To ma być ciepła woda z kranu a nie wrzątek. Pod szklaną pokrywką widać jak ciasto rośnie w oczach. Skraplająca się na pokrywce woda powinna spływać do garnka, a nie do miski z ciastem. Moja miska ma wywinięte brzegi do dołu i nie pozwala nawet kropli wpaść do ciasta.

  87. monia
    15 lutego 2010 at 20:22 Odpowiedz

    ja już czwarty raz robie ciasto wg tego przepisu i wychodzi mi świetne. dodaje 50g drożdży zamiast 40g i dodaję ten proszek do pieczenia. nie wiem o co tyle szumu z tym proszkiem. ciasto pycha :)

  88. malaga878
    21 maja 2010 at 17:47 Odpowiedz

    No to lece robic ciasto … Hmmm… Juz mi slinianki pracuja:)

  89. KrytykKulinarny
    25 sierpnia 2010 at 17:23 Odpowiedz

    Próbowałem wiele przepisów na cienkie ciasto ale te jest pycha !
    tylko dodaje 50 g drożdży :)

  90. alicek
    29 listopada 2010 at 14:49 Odpowiedz

    Nie ważne czy to przepis włoski czy nie… Cieszę się że po raz pierwszy w życiu wyszedł mi cieniutki spód pizzy, i nie jakis \”plastikowy\” tylko smaczny :) PS. ja dodałam troszkę więcej wody i mniej przypraw.

  91. Roxi
    24 marca 2011 at 10:17 Odpowiedz

    Musze sprawdzić ten przepis:) a reszte składników typu szynka ser itp. dodaje sie odrazu czy jak ciasto sie upiecze dopiero?

  92. mariano italiano
    16 czerwca 2011 at 20:15 Odpowiedz

    u nas we wlochach robi się lepiej.

  93. Justyna
    2 września 2011 at 21:31 Odpowiedz

    U mnie ciasto potrzebowalo duzo wiecej wody i nie dalo sie zrobic z drozdzy zadnego \”wałka\” ale w rezultacie- REWELACJA. Polecam!! przepyszna :) Mąż ją robił, więc i facetowi moze sie udac.

  94. asia
    9 października 2011 at 14:24 Odpowiedz

    pycha!!!!:)

  95. Jeden wielki mąż
    3 marca 2012 at 15:23 Odpowiedz

    Mężczyźni to najlepsi kucharze. Kobiety całe życie stoją w kuchni a jednak dania nie są perfekcyjne ;)
    A co do pizzy polecam. Wyśmienita pizza mi wyszła z tego przepisu .

  96. milcia122
    8 maja 2012 at 18:20 Odpowiedz

    super jest to ciasto wyszło mi bardzo dobrze
    dzięki za przepis :}

  97. xx
    20 lutego 2013 at 11:03 Odpowiedz

    dobre ciasto :) polecam

  98. kinia
    13 kwietnia 2013 at 19:55 Odpowiedz

    WSPANIAŁE!!! ŚWIETNE I REWELACYJNE!!! UWIELBIA TA PIZZE CAŁA MOJA RODZINA I WSZYSCY ZNAJOMI!!! JAK NAJBARDZIEJ POLECAM WSZYSTKIM

  99. aqa
    15 października 2013 at 08:22 Odpowiedz

    Tego szukałam :) Idealnie cienkie ciasto :) Sprawdzone Pycha Polecam wszystkim :)))

Zostaw komentarz.

*