Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smażony kalafior w bułce tartej

Smażony kalafior w bułce tartej

Fettuccine z bazylią i krewetkami

Fettuccine z bazylią i krewetkami

Frytki z selera

Frytki z selera

Kotlety z czerwonej fasoli

Kotlety z czerwonej fasoli

Ciekawostki dotyczące malin

Ciekawostki dotyczące malin

5 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

5 błędów, które popełniamy w odchudzaniu!

Domowy chlebek naan

Domowy chlebek naan

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Duszone kalmary w sosie z czerwonego wina

Hummus idealny

Hummus idealny

Pudding z nasionami Chia

Pudding z nasionami Chia

Puszyste placuszki z cukinii

Puszyste placuszki z cukinii

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

7 produktów spożywczych, po które powinniście sięgać każdego dnia!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Najlepsza glazura do kurczaka!

Pieczone bakłażany z mozarellą

Pieczone bakłażany z mozarellą

Domowe mleko owsiane

Domowe mleko owsiane

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

5 porad kulinarnych, o których nie wiedziałaś.Część II

Placuszki bananowe

Przysmak śniadaniowy nie tylko dla dzieci - puszyste placuszki wypełnione rozpływającymi się w ustach bananami

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:

2 niezbyt duże dojrzałe banany
3 jajka
5 - 6 łyżek mąki
1 czubata łyżka cukru
kilka kropel aromatu wanilinowego
2 łyżki śmietany
szczypta cynamonu
olej do smażenia 

 

przyrządzanie:

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Dodać cukier oraz – ciągle ubijając – jedno po drugim żóltka. Następnie, mieszając łyżką, przesiewać powoli do naczynia mąkę. Na koniec dodać śmietanę, aromat i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść na nim łyżkę ciasta, następnie po kilka plasterków bananów, a na wierzch znowu porcję ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na gorąco, np. polane syropem klonowym.   

loading...

Podobne artykuły

3 Komentarzy

  1. kasia
    23 marca 2012 at 19:54 Odpowiedz

    Brzmi pysznie:)Jutro wyprobuje na sniadanko:)

  2. Tyna
    30 marca 2012 at 20:07 Odpowiedz

    Boskie ! Rozpływaja się w ustach ;) Za pierwszym razem zrobilam z kefirem, tez byly dobre ale jednak ze smietana lepsze. Polcema również z dżemikiem albo w środek albo na wierzch, lub też z jabłkiem :)

  3. lubie
    18 maja 2012 at 20:55 Odpowiedz

    chciałabym jutro wypróbować tylko mam pytanie czy z tego przepisu wyjdą tylko 4 placki czy cztery porcje po kilka placuszków?

Zostaw komentarz.

*