Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

TOP 5 przepisów na rozgrzewającą herbatę

TOP 5 przepisów na rozgrzewającą herbatę

Orzechowy deser z mlekiem skondensowanym

Orzechowy deser z mlekiem skondensowanym

Makaroniki cytrynowe

Makaroniki cytrynowe

Zapiekanka z ziemniakami, pieczarkami i kurczakiem

Zapiekanka z ziemniakami, pieczarkami i kurczakiem

Naleśniki z pieczarkami, serem i sosem czosnkowym

Naleśniki z pieczarkami, serem i sosem czosnkowym

Smoothie z melonem i imbirem

Smoothie z melonem i imbirem

10 pięknych kuchni w bieli

10 pięknych kuchni w bieli

Brushetta z cukinią

Brushetta z cukinią

Sałatka z falaflem

Sałatka z falaflem

Żytnie kokosanki

Żytnie kokosanki

TOP 5 przepisów na bezmięsne KOTLETY

TOP 5 przepisów na bezmięsne KOTLETY

Puszysty suflet o smaku pmarańczowym

Puszysty suflet o smaku pmarańczowym

Jogurt o smaku kawy – doskonały deser pobudzający!

Jogurt o smaku kawy – doskonały deser pobudzający!

Pieczone kotleciki z czerwonej soczewicy

Pieczone kotleciki z czerwonej soczewicy

RADY EKSPERTA: Jak jeść i obrać figę?

RADY EKSPERTA: Jak jeść i obrać figę?

Kruche ciasteczka z prażonymi pistacjami

Kruche ciasteczka z prażonymi pistacjami

Placuszki z ryby po tajsku

Odświeżamy nasze stare przepisy i sprawdzamy, które z nich są sprawdzone, najlepsze i pewne. Oto kolejny przepis inspirowany kuchnią tajską - Placuszki z mięsa białej ryby z orientalnymi przyprawami. Serwować je można z sosem z orzeszków ziemnych, mleka kokosowego i chilli.

składniki:

  • 800 g filetów z morskiej ryby
  • 2 łyżki tajskiego sosu rybnego
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 białka jaja
  • 6 łyżek posiekanej kolendry
  • sól, pieprz
  • olej do głębokiego smażenia Sos:
  • małe czerwone chilli
  • 2 łyżki jasengo sosu sojowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 8 łyżek mleka kokosowego

przyrządzanie:

ZOBACZ WYKONANIE >>>

loading...