Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

6 prostych trików kuchennych, które cię zaskoczą!

6 prostych trików kuchennych, które cię zaskoczą!

BŁYSKAWICZNA ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW

BŁYSKAWICZNA ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW

Sałatka z tuńczykiem FIT

Sałatka z tuńczykiem FIT

Domowe klopsiki drobiowe

Domowe klopsiki drobiowe

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Koktajl z bananami i karobem

Koktajl z bananami i karobem

Domowe chipsy czosnkowe

Domowe chipsy czosnkowe

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Zupa serowo- szpinakowa

Zupa serowo- szpinakowa

Kremowa zupa ze szczypiorku

Kremowa zupa ze szczypiorku

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Prosty chleb z amarantusem

Prosty chleb z amarantusem

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zupa z soczewicy i kalafiora

POLĘDWICA A’LA WELLINGTON

Jest to potrawa kuchni brytyjskiej, bardzo tam popularna i smaczna. Dzisiaj prezentujemy nieco ulepszoną wersję. Koniecznie wypróbujcie!

składniki:

  • 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej
  • 200-300 g. pieczarek
  • 1 szalotka
  • garść drobno posiekanej pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka masła
  • 150 g. boczku w plastrach
  • 1 ciasto francuskie
  • 1 żółtko

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA DOMOWĄ POLĘDWICE >>>>

loading...